Alles over outplacement

21 mei

In welke gevallen heb ik gerechtigheid op outplacement?

Om aanspraak te hebben op outplacement moet je minstens 45 jaargang oud zijn en functioneren in een privé sector op het moment dat je wordt ontslagen. Al heb je de spaarpotje gerechtigde leeftijd bereikt daarna heb je geen kaarsrecht meer op outplacement.In welke gevallen je gemiddelde wekelijkse arbeidsduur geringer hierna de helft bedraagt van een voltijdse medewerker In welke gevallen je na je ontslag wel een heel uitkeringsgerechtigde werkloze zou worden, maar niet te verkrijgen moet zijn voor de markt.

Collectief dienstbeëindiging

10 personeel van een bedrijf die meer hierna 20 personeel heeft en minder daarna honderd personeel in een kalender jaargang tewerkgesteld zijn.

Wat is Collectief dienstbeëindiging? Helaas komt collectief dienstbeëindiging steeds vaker voor maar wat is het nou eigenlijk. Er is sprake van collectief dienstbeëindiging ten talloze personeel in 60 dagen worden ontslagen en:

10% van de werknemers honingbij een organisatie waar op zijn minst honderd en maximaal 300 mensen binnen een kalender jaargang tewerk zijn gesteld.

Het procesverloop

Ieder willen en behoeftes zijn nu duidelijk, je hebt je goed georiënteerd op het vakgebied waar je werkend wilt zijn. Dit kan een andere vakgebied zijn of nog steeds hetzelfde. Binnen dit deel van het procesverloop staat lekenbroeder onder sollicitatie centraal. Je leert om efficiënt te solliciteren want je precies weer wat je competenties zijn, wat je huwelijksinzegening wilt en hoe je wilt doorgroeien. Na de sollicitatie proces en kun je aan de slag onder je nieuwe werk. Samen met jou zorgt outplacement ervoor dat jij weer vief windrichting je nieuwe ambt gaat.

Na het verwerkt van het dienstbeëindiging is het van urgentie om verder te gaan en te verkennen wat je behoeftes zijn en wat je zoekt binnen een nieuwe beroep. Wat kan ik? Wat wil ik? Wat durf ik? Dat zijn de centrale vragen die horen bij afzonderlijke ontwikkel. Andere hulpmiddelen kunnen daarmee daarnaast van uitvoering zijn. Bijvoorbeeld een vorming of cursus die je wilt volgen in het specialisme waar jij werkend wilt zijn geëindigd een tijdje.

Anciënniteit 

Heeft u onlangs uw ontslagbrief gekregen? Of speelt u met de gedachte om dienstbeëindiging te nemen honingbij uw werkgever? Vroeg of laat krijgt ook u dan te maken met het opzeggingstermijn. Daarin spelen een groot tal aspecten een rol, zo daarnaast uw anciënniteit. Wij geven u een helder beeld van uw anciënniteit en wat het exact voor u betekent.

Waarom outplacement

Er komen situaties voor waar een werkgever en werknemer niet meer tezamen overweg kunnen. Dit kan zijn om de omgang te centrum van de werkgever en werknemers niet uitstekend is of indien er geen confidentie meer is. Het kan daarnaast zijn dat het onderneming faillissement gaat en dat de personeel of talrijke weeknemers zonder taak komen te zitten. Ook bezuinigingen horen honingbij dit, daarnaast wel collectief ontslag genoemd.

Nieuwe eenheidsstatuut

Het kersverse eenheidsstatuut is een statuut dat is goedgekeurd door de ministerraad. Dit statuut is van kracht sinds 1 januari 2014. Hierin staan de bestaande opzeggingstermijnen en ontslagregels. Dit geldt voor zowel werkenden als bedienden. Het verschil tussen beiden kanten wordt verkleind. De partijen groeien zo meer richting elkaar toe. Al jarenlang maakt het Belgische arbeidsrecht een flink onderscheid te centrum van arbeiders en bedienden. Deze partijen hadden aparte statuten die veraf over elkaar lagen en en flinke verschillen hadden. Dit verschil wordt verkleind en soms zelfs weggewerkt door het kersverse eenheidsstatuut dat van kracht is sinds 1 januari 2014. Het eenheidsstatuut is er voor elk Belgische arbeiders en bedienden. Ook is het voor zowel werkgevers indien personeel zeer handig om op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen. Elk info is te vinden in het eenheidsstatuut.

Wat is outplacement?

Door middel van outplacement wordt een werknemer naar een nieuwe job Helpt na dienstbeëindiging. Outplacement werd meer daarna 30 jaargang geleden getekend in Amerika En daarop kwam het betreffende gewaaid windrichting Nederland, België en meer en meer Europese geraken. Intussen is Outplacement niet meer laan te denken beëindigd het bestaande stelsel. Zodra je ontslagen wordt daarna kan je een outplacement traject beantwoorden en die gaat als volgt: Verwerk van het dienstbeëindiging, Het verkennen van wensen en competenties en sollicitatie begeleiding.

Bezoek de website als je meer wil weten