Web index
Image default
Beauty en verzorging

Een serum voor je huid: zo kies je de beste

Een gezichtsserum gebruiken is een extra stap in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Je kan het zien als een beschermende laag op je huid die ervoor zorgt dat de crèmes die je daarna op smeert, beter worden opgenomen. Je kiest een serum op basis van je huidtype. Het optimaliseert de actieve stoffen die in dag- en nachtcrèmes zitten. Hierdoor worden deze producten effectiever gebruikt. In de Toskani webshop vind je verschillende soorten serums, geschikt voor elk huidtype. Lees verder om meer te weten te komen over waarom het goed is om een serum te gebruiken.

Wat doet een serum

Er bestaan allerlei soorten serums die verschillende effecten hebben op je huid. Bijvoorbeeld hydratatie en het verhelderen van de teint. Serums worden vooral gebruikt voor gerichte behandelingen zoals het verminderen van rimpels, pigmentvlekken en roodheid. Het is belangrijk om te weten met welke huidproblemen je precies kampt, en daarop je keuze te baseren. Heb je last van huidveroudering of wil je zichtbare tekenen van acne aanpakken? Voor elk probleem bestaat een passend serum. Gelukkig combineren veel serums meerdere eigenschappen in één, zoals anti-aging, liftend, exfoliërend en verhelderend.

Verschillende soorten serums

Eer bestaan veel hydraterende serums, deze zijn niet te missen in je dagelijkse huidverzorging, geschikt voor alle huidtypes. Ze voorkomen namelijk uitdroging van je huid en kunnen huidproblemen zoals acne, pigmentvlekken, volumeverlies, rimpels en fijne lijntjes helpen voorkomen. Dan heb je nog anti-aging serums. Deze bevatten een hoge concentratie peptiden voor effectieve huidverjonging, versteviging en verminderde rimpels en lijntjes. De serums zijn ontwikkeld op basis van nieuwe technologieën. Ze dringen tot diep in je huid door, en bevatten krachtige stoffen die de huid optimaal helpen gezond te blijven.  

Hoe gebruik je een serum

Na het reinigen van je gezicht breng je eerst een serum aan. Dit doe je voordat je een dag- of nachtcrème aanbrengt. Serums zijn zo geformuleerd dat ze snel door de huid worden opgenomen. Belangrijk om te weten: als je eerst de crème aanbrengt, kan dit de opname van actieve ingrediënten in het serum verminderen. Daarom is het aan te raden altijd te beginnen met een serum na de reiniging. Gelukkig laten ze ook geen vettig laagje achter, en kan je vrijwel direct daarna je crème opsmeren.