Ham roken met vloeibare rook voor een bijzondere smaak

14 mrt

Door gebruik te maken van vloeibare rook kunt u een echt aparte rokerige smaak geven aan vlees, bijvoorbeeld ham. De smaak van gerookt vlees wordt door veel mensen gewaardeerd. Toch is de  traditionele manier van roken boven een houtvuur echter een beetje achterhaald en om eerlijk te zijn ook niet heel gezond. Rook, as en teer kunnen het vlees binnendringen en dat is natuurlijk erg slecht voor de gezondheid. Door vloeibare rook te gebruiken kunt u echter dezelfde smaakervaring beleven, zonder dat u de kans loopt dat schadelijke stoffen in uw voedsel terecht komen. Ook de klassieke kleur die gerookt vlees oplevert, blijft door het kopen van een liquid smoke gewoon behouden.

Met vloeibare rook kunt u uw vlees gewoon blijven roken, maar dan gezonder

Houdt u ook zo van een lekker stukje gerookt vlees? Of misschien een heerlijk stuk gerookte vis? Voor veel mensen heeft de smaak van gerookt vlees of vis echt iets speciaal. Dit komt door verschillende dingen. De kleur van het vlees is prachtig en omdat er verder niet in het vlees geprikt hoeft te worden, blijven alle sappen behouden wat een heerlijke smaak tot gevolg heeft. Vlees roken is echter niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het roken van vlees middels een houtvuur kan namelijk behoorlijk slecht voor de gezondheid zijn. Dat komt doordat het vlees rechtstreeks wordt blootgesteld aan de rook van het houtvuur en in die rook bevinden zich allerlei schadelijke stoffen zoals teer. Met vloeibare rook en een rookkast heeft u dit probleem niet meer en kunt u uw vlees prima roken. Door de liquid smoke te kopen, wordt de smaak, geur en kleur behouden, maar zonder schadelijke stoffen.

Liquid smoke kopen: vlees roken zonder vuur

Het is tegenwoordig erg populair tegenwoordig. Echter is de oude manier van het roken van vlees boven een houtvuur een beetje achterhaald. Vloeibare rook is de vervanger van het traditionele roken van vlees. Vlees roken doen we met zijn allen al duizenden jaren en gerookt vlees is nog altijd mateloos populair. Het probleem met vlees roken is echter dat het niet al te best voor uw gezondheid is. Vlees roken boven een open vuur kan schadelijke stoffen zoals as, in contact brengen met het vlees of de vis en dat zijn stoffen die u liever niet binnenkrijgt. U kunt liquid smoke aanschaffen zodat u vlees kunt roken op de manier zoals u dat gewend bent, maar dan zonder houtvuur. U kunt het vlees of de vis in een rookkast leggen en hier de vloeibare rook aan toevoegen. Liquid smoke, veilig, eenvoudig en met behoud van smaak en kleur.

Bezoek de website als je meer wil weten