Web index
Image default
Aanbiedingen

Hoe zitten duo rolgordijnen in mekaar?

Als je iets zoekt dat de stijl van rolgordijnen en het praktische van jaloezieën biedt, kunnen duo rolgordijnen een goede optie zijn. Om te zien of ze geschikt zijn voor jou, lees je hier hoe ze gemaakt worden en hoe ze werken.

Wat is een duo rolgordijn?

Duo rolgordijnen danken hun naam aan hun kenmerkende gestreepte uiterlijk. Afhankelijk van de manier waarop je het rolgordijn opstelt, kan het lijken alsof het strepen van ondoorzichtig en doorschijnend materiaal heeft. Als je het duo rolgordijn verstelt, kan het geheel of gedeeltelijk ondoorzichtig worden. Dit bijzondere rolgordijn is in wezen een vernieuwend soort dubbele raamdecoratie. Vergeleken met standaard vlakke rolgordijnen hebben duo rolgordijnen over het algemeen meer aanpassingsmogelijkheden. Ze zijn er in meerdere texturen, opaciteiten, kleuren, streepbreedtes, en lift selecties. Het materiaal voor duo rolgordijnen is een speciaal ontworpen stof met doorschijnende en lichtdoorlatende eigenschappen. Bovenaan de zonwering wikkelt deze stof zich rond een rol die onder een stevige aluminium hoofdrail zit. Kleur-coördinerende stof wikkelt zich rond de hoofdrail, en de onderste schaduwrail is ook in dezelfde kleur als je schaduw.

Hoe een duo rolgordijn werkt

Hoe geeft een duo rolgordijnen zo veel aanpasbare lichtregulering en privacy? Het geheim van deze ontzagwekkende tinten is hun overlappende strepen en draaiende hoofdrail. Terwijl de duo rolgordijnen rond de hoofdrail draaien, varieert de hoeveelheid overlapping tussen de strepen. Door het rolgordijn slechts een paar centimeter op te trekken of te laten zakken, kun je tussen privacy en licht schakelen. Als je de rolgordijnen zo verstelt dat de ondoorzichtige strepen naast elkaar liggen, blokkeren ze het licht. Afhankelijk van de duo rolgordijnen die je kiest, kan het gefilterd licht geven of de kamer drastisch verduisteren. Behalve dat ze je huis verduisteren, verhinderen ze ook dat mensen in je huis kijken. Door de tinten iets te verschuiven kunnen de ondoorzichtige strepen elkaar overlappen. Zo voorkomen ze dat ze het licht blokkeren dat door de transparante strepen naar binnen stroomt. Met duo rolgordijnen kun je de breedte van de transparante strepen met gemak aanpassen. Zo kun je zelf kiezen hoeveel licht er je woning binnenvalt.

Redenen om duo rolgordijnen te kiezen

Duo rolgordijnen zijn vooral populair vanwege hun praktische nut. Je kunt ze naar behoefte verstellen om meer privacy of meer licht in je huis te brengen. Ze bieden volledige controle over hoeveel privacy je hebt. Mensen vinden het prachtig dat duo rolgordijnen hen in elke omgeving mooi, diffuus, zacht licht geeft. Je ziet prachtige doorkijkjes door de strakke strepen terwijl ze harde schitteringen van de zon tegenhouden. Met iets minder licht-blokkerende mogelijkheden dan verduisterende plisségordijnen, zorgen duo rolgordijnen voor een evenwichtige verlichting.

https://www.raamdecoratie.com