Optimale bescherming van systemen met stangafdichting

19 mei

Wilt u uw systemen optimaal beschermen tegen het binnendringen van media? Dan heeft u wellicht baat bij zuigerafdichting of stangafdichting. Net als een zuigerafdichting is een stangafdichting bedoeld voor de vloeistofafdichting in hydraulische cilinders. Deze afdichtingen zorgen ervoor dat de cilinder niet naar buiten kan gaan lekken. De vloeistof blijft dus te allen tijde in de cilinder. Zodoende kunnen er geen gevaarlijke lekkages ontstaan. De stangafdichting dicht af op de cilinderstang en wordt aan de buitenkant van de cilinder gemonteerd. De afdichtingen zijn in nagenoeg alle media toe te passen en bieden een optimale bescherming tegen het penetreren van media in het systeem. Zo heeft u de garantie dat uw hydraulische cilinders uitstekend beschermd worden.

Deskundig advies over de ideale stangafdichting en zuigerafdichting

Wilt u efficiënte afdichtoplossingen aanschaffen, vraag dan altijd eerst advies bij een echte specialist. Op die manier heeft u de zekerheid dat u de ideale afdichting voor uw toepassing in huis haalt. Een expert geeft u de nodig informatie over alle ins en outs van de stangafdichting of zuigerafdichting die u nodig heeft. Wilt u daarnaast bijvoorbeeld ook een roterende afdichting aanschaffen? Ook dat is mogelijk bij een gespecialiseerde leverancier! Een roterende afdichting wordt gebruikt om smeermiddelen op hun plaats te houden. Zodoende wordt het binnendringen van water en modder in een cilinder voorkomen en kan de cilinder langer zijn functie uit blijven oefenen.

Eenvoudig te installeren stangafdichting

Een stangafdichting in hydraulische cilinders kunt u zelf installeren, maar u kunt het ook door een specialist laten doen. Gelukkig is het erg gemakkelijk. In een mum van tijd is de stangafdichting aan de buitenkant van een cilinder gemonteerd. Mocht u de montage toch willen overlaten aan een specialist, dan is dat ook geen probleem. De gediplomeerde monteurs van een erkende leverancier kunnen de zuigerafdichting of stangafdichting voor u monteren. Verder kunnen zij u ook voorzien van een deskundig advies over de meest geschikte afdichtingen voor uw bedrijf. Op basis van een 2D tekening of 3D tekening wordt u getoond welke afdichting u het beste kunt gebruiken.

Bezoek de website als je meer wil weten