Web index
Image default
Woning en Tuin

Stratenmaker Nederhorst in het zonnetje

Directeur Jan Blom van Schipper Bouwmaatschappij uit Hilversum” trakteerde vrijdagmorgen in Nederhorst den Berg op taart. Uit dankbaarheid voor de mooie klus van het scheppen van een nieuw clubhuis en kinderopvangcentrum naast de plaatselijke voetbalvereniging was er een slagroomexemplaar met een marsepeinen bedekking in clubkleuren geel en rood met een 1-0 stand. De installateurs en andere vakmannen die de afgelopen periode druk in de weer zijn geweest werden in het zonnetje gezet.

Ondanks de lange winter zijn de mannen van Schipper toch in staat geweest om een nieuwe kantine, kleedruimtes, tribune, keuken, ontvangst- en bestuurskamer te bouwen. Via een gang of een uitgebreid terras is het kinderopvangcentrum Kidswereld met de vv Nederhorst verbonden.

Nu nog even hard aan de slag met het inrichten van het gebouw en de bestrating voor de parkeerhavens. Eind mei is het drie dagen lang feest aan de Randweg. En niet alleen voor de ruim driehonderd leden, maar voor het hele dorp.

Over de historie van het voetbal, vanaf de tijd dat de schapen uit de kleedruimte moesten worden gejaagd en de opstellingen achter in de kerk hingen tot nu, heeft dorpshistoricus Gerard Baar een mooi boek geschreven met tientallen foto’s. Alle leden krijgen een exemplaar en op Koninginnedag zijn de boekjes ook te koop. Baar gaat dan signeren.

Bezoek de website als je meer wil weten