Voor de inspectie van een nieuwbouwwoning schakelt u bouwkundige keuring Amersfoort in

21 jul

Ook voor de inspectie van een nieuwbouwwoning schakelt u bouwkundige keuring Amersfoort in

Kiezen voor een gloednieuw gebouwd huis moet een spannende en bevredigende ervaring zijn; er zijn voordelen die gepaard gaan met de bouw van een nieuw huis, maar met deze voordelen komen geen kleine hoeveelheden extra verantwoordelijkheden.

Tijdens het planningsproces bent u in staat om ervoor te zorgen dat het huis dat u hebt gebouwd voldoet aan de individuele behoeften van uw unieke huishouden en uw persoonlijke smaak weerspiegelt. Het is zonder twijfel dat je ook gedwongen zult worden om te leven met de resultaten van de constructie of om toekomstige problemen die voortvloeien uit onvoldoende afwerking op te lossen. Daarom is het zo belangrijk voor eigenaren van onroerend goed die nieuwe huizen laten bouwen om onafhankelijke inspecties door het hele bouwproces te krijgen.

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat de meest cruciale delen van uw nieuwe huis op de juiste manier worden gebouwd en aan alle relevante normen voldoen, is investeren in fase-bouwinspecties.

Wat zijn fase-bouwinspecties, uitgevoerd door bouwkundige keuring Amersfoort?

Net zoals een bestaand huis moet worden beoordeeld door een professionele bouwinspecteur voordat een koopaanbieding wordt ingediend, moet de degelijkheid en kwaliteit van een nieuw huis tijdens een bouw worden vastgesteld. Inspecties in fases zijn ontworpen om te zorgen voor de juiste bouwtechnieken, vakmanschap en kwaliteit tijdens het bouwproces om huiseigenaren en hun investeringen te beschermen. Deze uitgebreide inspecties omvatten een intensief onderzoek van verschillende aspecten van een nieuwe woning en het eindproduct als geheel. Om te begrijpen hoe deze inspecties de huiseigenaren ten goede komen, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat elke fase in het algemeen met zich meebrengt.

De eerste focus van inspectierapporten is meestal de fundering, die plaatsvindt nadat deze is gegoten en is gedroogd. Met een kopie van de meest actuele plannen, zal een professionele bouwinspecteur ervoor zorgen dat de afmetingen en de maat van de fundering kloppen, dat het loodgieterswerk correct wordt geplaatst en dat de afwerking van acceptabele kwaliteit is. Uw inspecteur zal eventuele scheuren zorgvuldig evalueren en u informeren of deze van belang zijn voor het project in het algemeen en controleren of het werk volgens de plannen en normen is voltooid.

Nadat een fundering is gegoten, gedroogd en geïnspecteerd, is de volgende stap in de constructie het inlijsten van de muren en het dak. Wanneer het inlijsten is voltooid, gebruikt een inspecteur de meest recente plannen en specificaties om ervoor te zorgen dat het dakframe voldoet aan die plannen. Tijdens deze fase van de inspectie bepalen ze ook de juiste plaatsing van de muur, en zorgen ze ervoor dat ramen en deuren de juiste afmetingen hebben en op de juiste plaats liggen. Vastbindbanden worden ook geïnspecteerd om te controleren of ze correct zijn geïnstalleerd.

Inspectie van constructiecomponenten door bouwkundige keuring Amersfoort

Wanneer het dak zich op uw nieuwe huis bevindt en het metselwerk of het fineerfineer is voltooid, is de constructie verplaatst naar de casco fase. Dit betekent dat services zijn geïnstalleerd en het dak is ingeschakeld, maar isolatie, wand- en plafondbedekkingen zijn nog niet toegevoegd. Faseconstructie-inspecties tot op dit punt zullen gericht zijn op het waarborgen van algemeen vakmanschap gedurende de voltooide bouw voldoende is, inclusief correcte installatie van metselen en dakbekleding en of het frame klaar is voor isolatie. Daarnaast kijkt een inspecteur naar services zoals sanitair, gas en elektriciteit om ervoor te zorgen dat deze zich op de juiste plaatsen bevinden en worden geïnstalleerd volgens de standaard. Constructiecomponenten worden vergeleken met de bouwplannen om er zeker van te zijn dat ze in overeenstemming zijn en de bouwwerkzaamheden zijn voorbereid voor het afwerken van de installatie van oppervlaktemateriaal.

De laatste fase van de inspectie zal plaatsvinden nadat de bouwer heeft aangegeven dat het bouwproject grotendeels is voltooid, maar voordat de sleutels zijn overgedragen aan de nieuwe eigenaren. Op dit moment zal een inspecteur een gedetailleerde inspectie uitvoeren van alle voltooide materialen en vakmanschap, inclusief alle kasten, plafonds, badkamers, renderen, baksteen reinigen en pleisteren. Het vakmanschap zal worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat al het werk op acceptabele wijze is voltooid, dat de lay-out en het vooraanzicht consistent zijn met de plannen en de afwerkingscomponenten nauwkeurig zijn geïnstalleerd.

Voor de juiste inspectie an uw nieuwbouw of bestaande woning doet u een beroep op bouwkundige keuring Amersfoort

Bezoek de website als je meer wil weten