Waarom ladders keuren en een NEN 1010 installatie tester van belang zijn

10 apr

Binnen een bedrijf is het van belang om de ladders regelmatig te keuren, maar ook dat er een goede NEN 1010 installatie tester aanwezig is. Wanneer u veel met elektrische installaties werkt, bent u vast wel bekend met de NEN 1010. Deze installaties worden door een gecertificeerd NEN 1010 installatie tester gekeurd op basis van de NEN 1010 norm. Dit is de in Nederland geldende norm voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties in woonruimtes, gebouwen en infrastructuur. Een NEN 1010 installatie tester kijkt of deze installaties veilig zijn. U kunt zelf NEN 1010 installatie tester worden door een cursus te volgen. U hoeft dan geen externe partij in te huren voor een keuring of periodieke controle. U kunt overigens ook andere cursussen volgen. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf leren ladders te keuren.

Cursus waarin u leert ladders te keuren

Wist u dat het helemaal niet lastig is om trappen te keuren? Het enige is dat u goed dient te wegen waar u precies op moet letten. Wat dat allemaal precies is, dat leert u in een speciale cursus, genaamd Keuren Ladders, Trappen en (rol)Steigers. U leert dan al het klimmaterieel te keuren volgens de NEN 2484 en NEN-EN 1004. Na afronding van de cursus mag men zich keurmeester Voldoende Onderricht Persoon noemen volgens de Arbowet. U bent in staat zelf ladders te keuren. U kunt uw expertise nog verder uitbreiden. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een cursus voor NEN 1010 installatie tester volgen. U leert dan alles over het testen van elektrotechnische laagspanningsinstallaties. U kiest zelf of uw keurmeester van ladders of NEN 1010 installatie tester wilt worden.

Gemakkelijk inschrijven voor cursus NEN 1010 installatie tester

Wilt u graag meer leren over hoe u precies ladders moet keuren? Of misschien zit u eraan te denken om gecertificeerd NEN 1010 installatie tester te worden? Dan kunt u hier simpelweg een cursus voor volgen. U kunt zich zeer gemakkelijk voor een van de vele inspectie- en keuringscursussen inschrijven. U selecteert de cursus van uw keuze. Dat kan bijvoorbeeld de cursus voor het keuren van ladders of die voor NEN 1010 installatie tester zijn. Vervolgens kiest u de locatie en data die u het beste uitkomen. Na het invullen van uw gegevens, bent u meteen ingeschreven. Daarna hoeft u uw aandacht alleen nog maar te besteden aan het volgen en afronden van de cursus.

Bezoek de website als je meer wil weten