Web index
Image default
Tuin en buitenleven

Hovenier vacature

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan als hovenier? In dat geval tref jij het, want wij bieden een hovenier vacature. Maar waarom is het zo leuk om als hovenier te werken? In dit artikel gaan wij daar wat dieper op in. Vervolgens bespreken wij nog enkele eigenschappen waar je aan moet voldoen.

 

Afwisselend werk

Als hovenier heb je afwisselend werk en dat maakt het ook zeer aantrekkelijk. Veel mensen doen elke dag hetzelfde werk en dat kan als geestdodend worden ervaren. Een hovenier heeft altijd andere opdrachten. Misschien moet je bijvoorbeeld aan het begin van de dag een geheel nieuwe tuin aanleggen. Dat is uiteraard een leuke uitdaging. Wellicht moet je later op de dag een tuin onderhouden of andere werkzaamheden verrichten. Elke dag maak je weer wat anders mee als hovenier en dat maakt het ook zo leuk.

 

Je ontmoet veel mensen

Ben jij een echte mensenvriend? In dat geval kan het ook leuk zijn om als hovenier aan de slag te gaan. Je komt namelijk bij veel verschillende mensen thuis. Die mensen zijn vaak ook dankbaar en dat laten ze op verschillende manieren blijken. Je krijgt soms lekkere thee of koffie en er zijn zelfs klanten die je voorzien van een gehele lunch. Daarnaast voer je ook interessante gesprekken met alle klanten.

 

Belangrijke eigenschappen van een hovenier

Hierboven hebben wij de verschillende voordelen van het werk besproken. Voordat je gaat solliciteren op een hovenier vacature, is het echter wel belang om na te gaan of je in bezit bent van de juiste eigenschappen. In het tweede gedeelte van dit artikel zullen wij de belangrijkste eigenschappen nog even kort bespreken.

 

– Communicatief vaardig

Als hovenier is het belangrijk om communicatief vaardig te zijn. Daarom moet je klantgericht kunnen werken en ook goed kunnen luisteren. De wensen van de klant moeten namelijk vertaald worden in de praktijk. Jij bent daar als hovenier verantwoordelijk voor en met de juiste communicatieve vaardigheden is de kans groot dat je de klant sneller tevreden kunt stellen.

 

– Zelfstandig

Zelfstandigheid is ook een belangrijk aspect. In veel gevallen heb je als hovenier geen baas die je gaat dirigeren. Je krijgt de opdracht van de klant en vervolgens moet je aan de slag.

 

– Energiek (hovenier vacature)

Als hovenier moet je ook een goede conditie hebben. Het werk kan namelijk best zwaar zijn. Dit brengt uiteraard ook weer als voordeel met zich mee dat je tijdens je werk al genoeg beweging krijgt.

 

Conclusie

In dit artikel hebben wij eerst voordelen van het werk als hovenier besproken. Vervolgens zijn we ingegaan op de belangrijkste vaardigheden van een hovenier.