Web index
Image default
Eten en drinken

Instant Pot Ancho Rundvlees Stoofpot met Kaasgrutten

Alles smaakt goed op een bedje van grutten. Deze krijgen een kick van de pepper jack cheese!

ingrediënten

  • 900 g runderstoofvlees, in stukjes gesneden
  • 1 eetl. ancho chili poeder
  • 2 theel. gemalen komijn
  • 1 eetl. koosjer zout
  • Zwarte peper, naar smaak
  • 60 ml olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
  • 2 eetlepels. tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes met chilipepers
  • 450 g wortelen, in stukjes van 2.5 cm gesneden
  • 125 g instant grits
  • 300 ml volle melk
  • 170 g geraspte peper jack kaas
  • Gehakte verse koriander, voor topping

Bereiding

  1. Meng het rundvlees met het chilipoeder, komijn, zout en een flinke hoeveelheid peper in een grote kom.
  2. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe aan de Instant Pot en laat op hoog vuur sudderen. Als de pan heet is, voeg je de helft van het rundvlees in een enkele laag toe en kook je het vlees in ongeveer 5 minuten bruin op de bodem. Verwijder op een bord en herhaal met het resterende rundvlees. Verwijder het vlees uit de pan.
  3. Voeg de resterende 1 eetlepel olie toe aan de pan. Voeg de ui toe en kook, schraap de gebruinde stukjes uit de pan met een houten lepel, tot de ui zacht is, ongeveer 3 minuten. Roer de knoflook erdoor en kook tot het net zacht begint te worden, ongeveer 1 minuut. Voeg de tomatenpuree toe en roer om te coaten.
  4. Voeg de in blokjes gesneden tomaten, wortelen, rundvlees en alle verzamelde sappen en 1 kopje water toe aan de pot en roer om te combineren. Vergrendel de deksel en zorg ervoor dat het stoomventiel in de verzegelende positie staat. Zet op hoge druk gedurende 30 minuten. Als de tijd om is, draait u het stoomventiel voorzichtig naar de ontluchtingsstand en laat u de stoom ontsnappen. Ontgrendel en verwijder de deksel, let op eventuele resterende stoom.
  5. Breng ondertussen 250 ml water aan de kook in een pan op middelhoog vuur. Voeg de grutten toe en kook tot alle vloeistof is opgenomen, 15 tot 20 minuten. Voeg de melk en kaas toe en roer tot het gesmolten en romig is. Schep de grutten in kommen en garneer met de stoofpot. Bestrooi met koriander.

Neem eens een kijkje op Aardappelshop.nl hier vind u verse producten voor onder andere dit recept.