Web index
Image default
Bedrijven

Je matras inleveren

Het is tijd voor een nieuw matras op je bed. Je gaat shoppen en uiteindelijk heb je al snel je nieuwe matras gevonden. Over een aantal weken wordt je matras bij je thuis geleverd. Je wil natuurlijk meteen op je nieuwe matras slapen, maar waar laat je je oude matras? Het is wel zo fijn als je oude matras dan weg is. Je kan je oude matras niet gewoon weggooien. Je kan ervoor kiezen om je oude matras in de logeerkamer neer te zetten, maar dit is niet altijd even makkelijk. Wat doe je er dan wel mee?

 

Doneren

Als je oude matras nog in een goede staat is dan kan je ervoor kiezen om deze te doneren aan een goed doel. Je gooit je matras niet weg en je hebt ook nog eens een goede daad verricht. Je kan je matras doneren aan bijvoorbeeld een daklozenopvang, maar je kan er ook voor kiezen om je oude matras naar de kringloop te brengen.

 

Milieustraat

Als je matras niet meer goed is en er dus eigenlijk niet meer op geslapen kan worden dan kun je er het best voor kiezen om je matras naar de milieustraat te brengen. Je matras komt dan bij het grofvuil in Scheveningen of ergens anders in Nederland terecht. Bij het grofvuil in Scheveningen of ergens anders in Nederland wordt je matras gerecycled.

 

Gemeente

Als het matras te zwaar is om zelf af te voeren en niet in je auto past dan is het soms ook mogelijk om je matras op te laten halen door de gemeente. Je kan dan een afspraak maken om grofvuil te laten ophalen. In sommige gemeentes kan je je matras op bepaalde dagen ook langs de weg zetten en den wordt deze automatisch opgehaald. Let wel erop of dit in jouw gemeente ook zo is, want als dit niet het geval is kan je een boete krijgen.

https://afvalcontainersvlk.nl/grofvuil-scheveningen/