Web index
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een kunstkerstboom

Rond kerst zetten we allemaal een mooie kerstboom in onze huizen neer. We versieren hem met lampjes, slingers, ballen, noem het maar op. En het liefst leggen we er ook nog cadeautjes onder. Maar wat voor boom zal je toch eens nemen? Een echte boom of een kunstkerstboom? In dit artikel lees je een paar voordelen van het aanschaffen van een kunstkerstboom.

Het eerste voordeel is het gemak. Een echte kerstboom ophalen doe je vaak bij een tuincentrum (of de IKEA) en dat is best wel een gedoe. Je moet op pad om er een te halen en vervolgens moet je hem in je auto proppen of op het dak leggen om hem bij jou thuis te zien te krijgen. Dit is veel werk en vervolgens kom je nog wekenlang dennennaalden tegen in je auto. Bij een kunstkerstboom heb je dit probleem niet, want je schaft hem eenmalig aan en vanaf dat jaar hoef je hem alleen maar van de zolder of uit de schuur te halen. Je hebt dan ook geen last van uitvallende naalden.

Een ander voordeel is dat de boom mooi blijft. Een echte boom is toch eigenlijk een afgehakte dode boom, en hoe goed je hem ook verzorgt, hij gaat langzaam achteruit en dat zie je. Bij een kunstkerstboom is dat niet het geval en kun je er zo lang mee doen als je wilt. 

Ook het financiële aspect is positief. Een kunstkerstboom kopen is even een investering, maar na een paar jaar heb je het geld er met gemak uit. Je kunt er namen jaren lang mee doen, zonder geld uit te hoeven geven.
Het laatste voordeel is dat je zelfs een kant en klare kerstboomkunt kopen. Die is dan al volledig versierd. Ideaal voor als je weinig tijd hebt om de kerstboom op te tuigen!

Bezoek de website als je meer wil weten