Web index
Image default
Aanbiedingen

Waar kun je het beste beginnen met handelen in crypto?

Als u overweegt om te beginnen met handelen in cryptocurrency, kan het overweldigend zijn om te bepalen waar u moet beginnen. Er zijn veel verschillende crypto handelsplatformen en beurzen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voor- en nadelen. Hier zijn enkele van de beste plekken om te beginnen met handelen in crypto.

 1. Coinbase

Coinbase is een van de meest populaire crypto-beurzen ter wereld en wordt vaak beschouwd als een van de gemakkelijkste platforms voor beginners. Het biedt een eenvoudige gebruikersinterface en heeft een uitgebreid aanbod van cryptocurrency-paren. Coinbase is ook beschikbaar in meer dan 100 landen en biedt een scala aan betaalmethoden, waaronder bankoverschrijvingen en creditcards.

 1. Binance

Binance is een van de grootste en meest geavanceerde crypto-beurzen ter wereld en biedt een breed scala aan handelsparen en geavanceerde handelsfunctionaliteiten. Het platform heeft een eenvoudige gebruikersinterface en biedt lage handelskosten. Binance is beschikbaar in veel landen, maar heeft enkele beperkingen voor inwoners van de Verenigde Staten.

 1. Kraken

Kraken is een andere gerenommeerde crypto-beurs met een uitgebreid aanbod van handelsparen en lage transactiekosten. Het platform biedt ook geavanceerde handelsfunctionaliteiten, waaronder margehandel en futures-handel. Kraken is beschikbaar in de meeste landen, maar heeft beperkingen voor inwoners van sommige landen, zoals de Verenigde Staten.

 1. Robinhood

Robinhood is een populaire beurs voor handel in aandelen, maar heeft onlangs ook cryptocurrency-handel geïntroduceerd. Het platform biedt een eenvoudige gebruikersinterface en heeft geen transactiekosten. Robinhood is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

 1. eToro

eToro is een sociaal handelsplatform dat gebruikers in staat stelt om te handelen in cryptocurrency, aandelen en andere activa. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface en heeft een breed scala aan handelsinstrumenten en functies. eToro is beschikbaar in veel landen, maar heeft enkele beperkingen voor inwoners van sommige landen, zoals de Verenigde Staten.

Beginnen met handelen

Eens komt er een moment dat je zo benieuwd bent hoe alles met crypto werkt dat je de stap gaat zetten. Je hebt het van anderen gehoord, je hebt er over gelezen of je wilt wel eens zien wat het jou op kan leveren als je er in gaat investeren.

Maar denk vooral niet dat het alleen maar winst maken is, en dat het altijd zo goed verloopt. Het is namelijk van belang dat je goed bent voorbereid en dat je weet wat de mogelijkheden zijn. Pas als je goed weet wat je moet doen, hoe het werkt met kopen, verkopen en de crypto koersen, dan kun jij er naar handelen. Dit kost uiteraard tijd, je gaat ervaring op doen en daarom raden we je aan om eens te kijken bij Bitvavo.

Je kunt dan vanaf €1 beginnen en dan kun jij het echt op je gemak leren. Het is zeer gebruiksvriendelijk en je kunt dan ook stapsgewijs bekijken wat jou bevalt.

Zet de stap

Als je de keuze hebt gemaakt en weet wat het je op kan leveren, dan begin je maar al te graag met Bitvavo. Binnen een paar minuten kun jij aan de slag en zal je na kunnen gaan of dat het voor jou wat is.

Je kunt vanaf een euro al beginnen en dan weet jij hoe het in zijn werk gaat. Dit is de kans die je moet pakken en dan kun je zien en beseffen waarom dat zoveel mensen je al voor zijn gegaan. Je weet namelijk dat er eerst wat meer tijd in gaat zitten, maar na een tijdje kun je sneller keuzes maken en ben je je daar ook van bewust.

Tips voor beginners in crypto-handel

Als beginner in de wereld van crypto-handel kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Hier zijn enkele belangrijke tips om in gedachten te houden terwijl u begint met het verkennen van deze nieuwe wereld.

 1. Doe je onderzoek: Voordat u begint met handelen, is het essentieel om de basisprincipes van cryptocurrency te begrijpen. Leer hoe het werkt, wat de risico’s zijn en hoe u het veilig kunt opslaan. Dit zal u helpen om weloverwogen beslissingen te nemen tijdens het handelen.

 2. Begin klein: Het is verleidelijk om grote investeringen te doen in de hoop snel winst te maken, maar als beginner is het belangrijk om klein te beginnen. Begin met het verhandelen van kleine bedragen totdat u vertrouwd bent met het handelsplatform en de processen.

 3. Gebruik tweefactorauthenticatie: Beveilig uw handelsaccount door tweefactorauthenticatie in te schakelen en gebruik te maken van sterke wachtwoorden. Dit kan helpen om uw account te beschermen tegen hackers en andere cyberaanvallen.

 4. Houd emoties onder controle: De cryptocurrency-markt kan volatiel zijn en het is gemakkelijk om verstrikt te raken in emoties zoals angst en hebzucht. Probeer altijd rationeel te blijven en houd uw handelsstrategie in gedachten.

 5. Bewaar uw cryptocurrency veilig: Het is belangrijk om uw cryptocurrency veilig op te slaan in een veilige portemonnee. Overweeg om te investeren in een hardware wallet, die uw digitale activa offline opslaat en beschermt tegen hackers.

 6. Diversifieer uw portfolio: Net als bij traditionele investeringen is het belangrijk om uw portfolio te diversifiëren. Verdeel uw investeringen over verschillende cryptocurrencies om uw risico te minimaliseren.

 7. Blijf op de hoogte van de markttrends: De cryptocurrency-markt verandert snel en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Lees het laatste nieuws, volg marktanalisten op sociale media en neem deel aan online gemeenschappen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

 8. Wees geduldig: Cryptocurrency-handel vereist geduld. Het kan tijd kosten om winst te maken en er zullen ongetwijfeld ups en downs zijn. Blijf gefocust op uw doelen en wees geduldig terwijl u werkt aan het opbouwen van uw portfolio.

 

https://github.com/bitvavo