Web index
Image default
Meubels

Vier ideale vloeren voor bij jou in de woonkamer

Ben je de woonkamer aan het verbouwen en nog op zoek naar een mooie vloer? In dit artikel zetten we vier vloeren op een rijtje die straks misschien wel in jouw woonkamer mogen schitteren.

Keramisch parket

Heb je al eens nagedacht over keramisch parket? Keramisch parket is niets meer dan een tegelvloer met een houtlook en dat is ideaal. Het is makkelijk te onderhouden zoals tegels en geleidt vloerverwarming ontzettend goed, maar het biedt wel de sfeer van hout. Zeker moderne vloeren van keramisch parket zijn haast niet meer van echt hout te onderscheiden. Een uitstekende keuze dus als je graag wel de lusten, maar niet de lasten van hout wil ervaren

Hout

Hout is altijd mooi. Het oogt sfeervol en rustiek en leent zich uitstekend voor een landelijke en romantische, of juist een meer industriƫle woonkamer. Hout heeft echter wel een paar nadelen. Het kan namelijk uitzetten of krimpen onder invloed van vocht en het vergt net iets meer onderhoud dan sommige andere vloeren. Met hout moet je bijvoorbeeld vaak uitkijken met bepaalde schoonmaakmiddelen en het schuiven van meubels. Bovendien hebben houten vloeren vaak een laag van lak of olie die je moet bijhouden en die bovendien snel lelijk kan krassen. Hout is een prima keuze als je bereid bent er moeite in te steken.

Laminaat

Laminaat is net als keramisch parket een goed alternatief voor hout, waarbij je wel de lusten van het hout, namelijk de looks, maar niet de lasten, zoals het onderhoud, hoeft te ervaren. Laminaat is daarnaast ook nog eens een stuk goedkoper dan hout en ontzettend makkelijk zelf te leggen.  Hoewel modern laminaat bijna niet van hout te onderscheiden is, is echt hout uiteindelijk toch het meest karakteristiek. Weeg dus af wat je het meeste waard vind. Ga je voor de looks of ga je voor het gemak?

Tegels

Ook tegels zijn een uitstekende keuze voor in de woonkamer. Natuursteen kan er bijvoorbeeld ontzettend stijlvol uitzien. Tegels zijn makkelijk in het onderhoud en in combinatie met vloerverwarming heb je heerlijk warme voeten. Wel is een tegelvloer zonder vloerverwarming juist ontzettend koud en tegelvloeren kunnen ook behoorlijk aan de prijs zijn.