Web index
Image default
Meubels

Hoe bescherm je creditcards tegen schade?

Hoe bescherm je creditcards tegen schade?

Het beschermen van je creditcard tegen schade is niet alleen een kwestie van het beschermen van je geld en je identiteit, maar ook van je credit score. Beschadiging van de magneetstrip aan de achterkant van een plastic kaart kan het lezen van de kaart door een geldautomaat of POS-automaat bemoeilijken. Dit kan resulteren in geweigerde transacties of geweigerde aankopen wanneer je ze het meest nodig hebt. De beste manier om je kaarten te beschermen is door een pasjeshouder van goede kwaliteit te gebruiken die geen magneten of metaalkrullen bevat. Meer informatie nodig over het veilig bewaren van je creditcard? Hier volgt een korte uitleg ervan.

Waarom je creditcards beschadigd zijn

De meest voorkomende reden voor beschadiging van je creditcard is krassen. Krassen worden meestal veroorzaakt door andere kaarten, munten en sleutels. Je moet dus investeren in pasjeshouder dames en heren. Een pasjeshouder heeft kaartsleuven die krassen voorkomen. Een andere veel voorkomende reden voor schade aan je creditcard zijn magneten. Magneten kunnen ernstige schade aanrichten, zelfs als ze maar met één kant van de kaart in aanraking komen. Het magnetische veld zal de magneetstrip vervormen, waardoor deze onbruikbaar wordt. Wanneer je de creditcards zonder compartiment in de portemonnee stopt, kunnen ze worden bekrast door munten of andere kaarten. Zorg er dus voor dat je je creditcards veilig bewaart door te investeren in pasjeshouders of portemonnees van goede kwaliteit.

Tips om je creditcards te beschermen

Nadat je de oorzaak van schade aan je creditcards hebt begrepen, kun je voorzichtiger zijn met het bewaren van deze kaarten. De eerste manier om de schade te voorkomen is door een hoogwaardige pasjeshouder heren of portemonnee aan te schaffen. Zo steek je één kaart in één slot. De gleuf moet de kaarten stevig vasthouden, zodat ze niet vrij kunnen bewegen. Stop de portemonnee dan niet in de achterzak van je broek. Zittend op de portemonnee kan je pasjes beschadigen. Zorg ervoor dat je geen munten, sleutels en andere scherpe voorwerpen in je portemonnee stopt. Indien nodig kun je een beschermende plastic hoes op je kaart gebruiken. Let bij het kopen van een portemonnee of pasjeshouder op de details. Vermijd het gebruik van de portemonnee zonder vakken. Dit is omdat je misschien genoodzaakt bent om veel kaarten in één zak te bewaren. Een goed ontworpen portemonnee kan je kaarten beschermen.

Kun je de schade aan je creditcard herstellen?

Er is nog een kans om de beschadigde creditcard te repareren. Het hangt echter af van de mate van schade. Allereerst moet je de staat van de kaart controleren om de kras te identificeren. Als de magneetstrip is bekrast, kun je deze mogelijk niet meer repareren. In dat geval moet je een nieuwe kaart aanvragen. Is de magneetstrip echter beschadigd en heb je een RFID-chip, dan kun je deze kaart toch gebruiken in een verkooppunt. Houd er rekening mee dat voorkomen beter is. Je moet je creditcards veilig bewaren door ze op te bergen in hoogwaardige pasjeshouders of portemonnees. Zo is je creditcard altijd klaar voor gebruik.