Web index
Image default
ZZP

Wat is een Vereenvoudigd Boekhouden Nederland?

Wat is een vereenvoudigde boekhouding Nederland? In Nederland zijn mensen die producten en diensten leveren aan particulieren verplicht om facturen te verstrekken. Niet-ondernemers, zoals stichtingen of verenigingen, zijn niet altijd verplicht om een factuur te overleggen. Deze bedrijven moeten echter voldoen aan verschillende wettelijke vereisten, zoals ervoor zorgen dat hun facturen correct zijn. Gelukkig zijn er veel bedrijven in Nederland die kunnen profiteren van digitale boekhouding.

De Nederlandse regelgeving inzake financiële verslaggeving vereist dat alle entiteiten gecontroleerde financiële overzichten indienen. Als gevolg hiervan moeten de bedrijven specifieke normen volgen. Deze regels worden boekhoud- en controlestandaarden genoemd. Er zijn twee belangrijke standaarden die door specialisten in Nederland worden gehanteerd. Beide zijn verplicht, maar de vereenvoudigde nederlandse aanpak kan gunstiger zijn voor kleinere bedrijven. Zo moet een bedrijf voldoen aan de IFRS-standaarden als het de meest efficiënte software wil kunnen gebruiken.

Vereenvoudigde boekhouding Nederland is ideaal voor kleine tot middelgrote bedrijven. In dit land kunnen kleine bedrijven worden geclassificeerd als micro- of kleinformaat, met minder dan 10 werknemers en activa ter waarde van maximaal EUR 350.000. Een groot bedrijf is een bedrijf met meer dan 250 werknemers en een omzet van meer dan 40 miljoen euro. Dit is ook een goede oplossing voor bedrijven met meer dan tweehonderd werknemers of een miljoen aan activa.

Als belegger is het cruciaal om een duidelijk inzicht te hebben in de verschillen tussen een klein en middelgroot bedrijf. Een klein bedrijf is een rechtspersoon met minder dan 50 werknemers, een totale omzet van minder dan EUR 12 miljoen en activa ter waarde van maximaal EUR 700.000. Een middelgrote onderneming wordt gedefinieerd als een bedrijf met een omzet van meer dan 40 miljoen euro, minder dan 250 werknemers en een jaaromzet van maximaal 20 miljoen euro. Ten slotte wordt een groot bedrijf beschouwd als een middelgroot bedrijf.

De boekhoudregels van Nederland zijn ingewikkeld. Ze verschillen op verschillende manieren. Een klein bedrijf heeft bijvoorbeeld minder dan 50 werknemers en heeft activa ter waarde van maximaal 12 miljoen euro. Een middelgroot bedrijf zal meer dan 250 werknemers en activa hebben ter waarde van maximaal 20 miljoen euro. Een groot bedrijf heeft een omzet van meer dan 40 miljoen euro. Dit zou worden beschouwd als een groot bedrijf.

In Nederland is een klein bedrijf een bedrijf met minder dan 50 werknemers en activa ter waarde van maximaal EUR 12 miljoen. Een middelgroot bedrijf is een bedrijf met minder dan 250 werknemers en een omzet tot 40 miljoen euro. Een groot bedrijf is een bedrijf met meer dan 250 werknemers en activa ter waarde van meer dan 20 miljoen. Nederland heeft veel gespecialiseerde boekhoudstandaarden. Voor kleine bedrijven is een cloudgebaseerd boekhoudsysteem de juiste keuze voor je bedrijf.Bekijk ook onze blog over boekhouden en administratie tips