Web index
Image default
Bloemen

Wanneer geef je een rode roos of een bos rode rozen?

De rode roos is een prachtige bloem en het is ook nog eens bij uitstek dé bloem om cadeau te geven. De kleur rood staat voor warmte, liefde, trouwe en respect en er zijn dus legio situaties te verzinnen waarin je de rode roos cadeau kunt doen. Je kunt feitelijk met bloemen praten als je dat zou willen. In dat kader is het ook belangrijk hoeveel rode rozen je geeft. In onze blog leggen we uit hoeveel rozen je het beste kunt kopen als je iemand iets wilt zeggen.

Eén rode roos betekent

Wanneer je één rode roos krijgt betekent dat eigenlijk dat iemand nog steeds van je houdt. Soms wordt een enkele roos ook cadeau gedaan om iemand te laten weten dat je interesse hebt of als bedankje. Toch zien we dan wat vaker een andere kleur roos, zoals een paarse, roze of gele roos.

Vier een jubileum

Wil je een jubileum vieren? Dan geef je iemand 3 rode rozen in plaats van een grote bos of één rode roos. Drie rozen staan namelijk voor jou, je partner en jullie relatie. Feitelijk zeg je ermee dat je nog steeds gelukkig bent en er nog een groot aantal jaren aan vast wilt plakken. 

Wanneer iemand perfect voor je is

Wanneer je iemand perfect vindt geef je geen rode roos, maar 10 mooie rode rozen. Waarom dat zo is, is niet duidelijk. Maar het cijfer 10 is natuurlijk wel een mooi rond getal. Of het symboliseert het cijfer 10 dat vaak alleen gegeven wordt als er perfectie is behaald.

Een rode roos van een stille aanbidder?

Wanneer je een stille aanbidder hebt en je ontvangt een rode roos, dan heeft de verzender het niet goed begrepen. Een stille aanbieder hoort je namelijk 13 rode rozen toe te sturen. Zonder kaartje of afzender. Anders is het ook geen stille aanbidder meer. In veel gevallen zorgt het getal 13 voor ongeluk, maar in dit geval kan het dus ook heel veel geluk betekenen. Mits je de afzender niet ziet zitten.

Een rode roos voor een verjaardag is not done

Je wilt lief en romantisch zijn en je geeft iemand een rode roos voor zijn of haar verjaardag. Leuk idee, maar het is not done. Als iemand jarig is geef je namelijk 25 rode rozen cadeau. Zeker als het een vriend, vriendin, vrouw of man betreft. 

99 of 100 rozen geven

Het klinkt een beetje overdreven om iemand 99 of 100 rode rozen te geven, maar het is wel een sterk statement wat je maakt. Met deze grote hoeveelheid rozen zeg je feitelijk dat iemand de ware voor je is en dat je diegene nooit meer loslaat.

Een rode roos voor iedere dag

Het kan nog extravaganter, want je kunt ook een bos met 365 rode rozen bestellen en laten bezorgen. Eén rode roos voor elke dag. Hiermee laat je echt zien dat je van iemand houdt en dat je voor altijd bij diegene wilt blijven. 

Bestel jouw volgende bos bloemen op Regiobloemist.nl.