Web index
Image default
Aanbiedingen

Personalisatie, videomarketing en influencermarketing

Personalisatie bepaalt niet het lot van reclame

Personalisatie kan een belangrijke rol spelen bij het transformeren van onze branche, maar het mag niet het enige promotiemiddel zijn. Ja, personalisatie kan zowel merken als consumenten ten goede komen. Maar de aanname dat alles wat we doen afhangt van de verfijning ervan, is niet alleen dwaas, maar ook gevaarlijk. Er zijn maar weinig advertentieplatforms die echt klaar zijn om personalisatie op schaal te leveren. De meeste zijn basistools voor doelgroepsegmentatie in plaats van echt gepersonaliseerde oplossingen te creëren. Komt personalisatie echt ten goede aan ons werk?

Personalisatie is in de eerste plaats een productspel, geen merkspel. We weten dat personalisatie ideaal is om alleen op korte termijn beslissingen te nemen. Daarom vertrouwen merken op culturele ideeën en menselijke waarheden. Grote, succesvolle merken begrijpen dat ze bestaan ​​door hun collectieve invloed. En hoewel personalisatie soms een rol kan spelen bij het vertellen van deze verhalen, kan het in geen geval de ‘alfa en omega’ van onze branche zijn.

Personalisatie is goed, maar het concurrentievoordeel is van korte duur, vooral wanneer de meeste merken zeer vergelijkbare dataplatforms gebruiken. En dus terwijl we deze veelbelovende nieuwe gepersonaliseerde tools ontdekken en omarmen, moeten we ons afvragen of ze ons echt interessanter kunnen maken in de ogen van ons publiek. Zelfs de meest verbazingwekkende operationele tools hebben niet de kracht om uw merk echt te verheffen.

Waarom videomarketing in 2020 belangrijk is op sociale media

Het lijdt geen twijfel dat traditionele vormen van marketing niet meer zo effectief zijn. Elke dag ontvangen gebruikers tijdens het browsen op Instagram, TikTok, Facebook of andere sociale mediaplatforms steeds meer gesponsorde berichten. Elke dag verschijnen er meer beeldadvertenties, voornamelijk door de toename van het aantal bedrijven dat online komt en het aantal nieuwe adverteerders dat elk jaar lid wordt van Facebook. Hoe meer bedrijven Facebook inschakelen voor marketingcampagnes, hoe duurder het adverteerders gaat kosten en hoe moeilijker het zal zijn om de aandacht van het publiek op het sociale netwerk te trekken. Ik ga je drie goede redenen vertellen waarom videomarketing zo belangrijk is in 2020, zodat je betere resultaten kunt behalen met minder marketinguitgaven.

De gemiddelde gebruiker besteedt 1,3 seconden per post op hun social media-feed. Dit betekent dat we een fractie van een seconde hebben om ons publiek te boeien en hun aandacht langer vast te houden, en de video trekt 5 keer meer de aandacht dan alleen een statisch beeld.

Videomarketing is een van de meest kosteneffectieve manieren om de online markt te betreden. Door te investeren in videoweergaven, kunt u het meeste uit uw merk halen. Zelfs in vergelijking met andere Facebook-marketingdoelen, presteerde geen van hen zo goed in termen van waarde.

Een goudmijn voor marketeers is dat Facebook retargeting-mogelijkheden biedt op basis van hoe lang elke gebruiker een stukje video-inhoud heeft bekeken. Het is rechtstreeks ingebouwd in het Facebook Ads Manager-platform.

Consumenten vinden influencers nuttiger en betrouwbaarder dan merken tijdens COVID

De COVID-19-crisis heeft merken gedwongen innovatieve manieren te vinden om in contact te komen met consumenten, en nieuwe gegevens suggereren dat marketeers terrein kunnen verliezen ten opzichte van influencers als het gaat om het opbouwen van vertrouwen. Tijdens het regime van zelfisolatie begonnen consumenten vaker met influencers op sociale platforms te communiceren, volgens een nieuwe studie van Matter Communications. Uit de gegevens van het bureau blijkt dat de meerderheid van de consumenten de inhoud van deze personen relevant en nuttig vindt in vergelijking met de boodschappen van merken, wat het koopgedrag beïnvloedt. Het goede nieuws voor merken die al influencers gebruiken, is dat de meeste van hen tijdens COVID-19 de juiste toon laten zien door nuttige content aan te bieden.

Merken van elke omvang staan ​​voor de uitdaging hoe ze hun marketing-, PR- en SMM-strategieën kunnen veranderen of versterken om zich aan de huidige situatie aan te passen. En de uitdaging voor velen is hoe ze een echte band met de consument kunnen opbouwen. Onze gegevens maakten één ding duidelijk: influencer marketing biedt bedrijven een unieke en tijdige gelegenheid om een ​​doordachte, gedetailleerde aanpak te volgen.

Uw klanten zijn niet langer geïnteresseerd in uw COVID-berichten. Wat nu?

Ondanks het feit dat het coronavirus nog steeds de volledige controle tart, waar je ook kijkt, vertoont het publiek tekenen van vermoeidheid door COVID-berichten. Uit de Mitto-peiling, waarbij 7.000 mensen in de VS, China, Australië, Spanje en verschillende andere landen werden ondervraagd, bleek dat berichten die de afgelopen weken van merken zijn ontvangen, mensen het gevoel gaven dat merken geven om hun welzijn. Maar 41% van de respondenten was medio april al klaar om te luisteren naar merken en andere berichten die geen verband hielden met COVID-19. De nieuwe uitdaging voor marketeers is hoe ze weg kunnen komen van het coronavirus-onderwerp, zonder te doen alsof de pandemie-uitbraak echt voorbij is. Ik vind het belangrijk om eerst na te denken over hoe klanten omgaan met uw bedrijf. Als uw bedrijf catering is, moet u mogelijk de COVID-rapporten raadplegen, aangezien dit belangrijk is voor uw klanten. Aan de andere kant, als u een online retailer bent die elektronica rechtstreeks aan consumenten levert, zou u kunnen terugkeren naar meer “evergreen” berichten.

Ik denk dat het allemaal afhangt van het merk. Hoewel ik niet adviseer om te doen alsof de COVID-pandemie voorbij is, denk ik dat er manieren zijn om deze te omzeilen zonder ernaar te verwijzen in berichten. U kunt bijvoorbeeld waar van toepassing vasthouden aan afbeeldingen van gemaskerde mensen.

Ik zou nooit meer de uitdrukking “ongekende tijden” horen. Marketeers moeten gevoelig zijn voor de huidige crisis. Contentmarketing heeft alles te maken met het creëren en verspreiden van waardevolle inhoud, en het is nog steeds belangrijk voor merken om een ​​niveau van empathie voor hun klanten te tonen.

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com

BE: +32 499 41 46 24

Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

webdesign bureau

webdeveloper

https://webdevelopmentapp.com/nl/