Web index
Image default
Aanbiedingen

Een domeinnaam vastleggen, waar kan ik dit doen?

Je hebt een naam bedacht voor je vereniging, bedrijf of clubje en wilt hier graag een domeinnaam voor laten vastleggen. Waar kun je het beste een domeinnaam vastleggen en zitten er nog haken en ogen aan het vastleggen van een domeinnaam.

Een domeinnaam vastleggen is relatief eenvoudig en dit kun je bij heel verschillende hosting providers doen. Dit zijn bedrijven die vaak ook de hosting voor een eventuele website regelen. Daar kun je vaak ook een domeinnaam registeren zodat je die gemakkelijk aan je website kunt koppelen.

Er zijn misschien wel honderden partijen waar je dit kunt doen en elke partij heeft zijn eigen prijzen en voordelen.

Waar moet ik op letten als ik een domeinnaam ga vastleggen?

Kies een hosting provider die vertrouwen uitstraalt en die al veel goede beoordelingen heeft gehad. Dan ben je er in ieder geval al zeker van dat je de partij in kwestie kunt vertrouwen.

Belangrijk! Een domeinnaam vastleggen is eenvoudig maar je moet er wel rekening mee houden dat je de domeinnaam vastlegt op jouw naam en niet die van de hosting provider. Een domeinnaam heeft namelijk een “Houder” (Domeinnaam houder). Zorg er voor dat deze naam niet de naam is van de hosting provider maar dat dit JOUW naam is. Je bedrijfsnaam of desnoods je eigen naam maar niet die van de hosting provider. De “Houder” is namelijk de officiële eigenaar van het domeinnaam.

Als het domeinnamen betreft die schaars zijn en dus geld waard zijn dan kunnen er nog wel eens conflicten ontstaan die je liever uit de weg gaan. Zorg er dus voor dat de domeinnaam op jouw naar wordt vastgelegd.

Moet ik op de prijs letten bij het vastleggen want dit verschilt nogal?

De prijzen van domeinnamen verschillen inderdaad nogal. Dit verschilt per extensie enorm maar ook bij welke hosting provider je deze vastlegt. Over het algemeen zijn .NL domeinnaam redelijk hetzelfde geprijsd maar vaak zie je kortingen voor het vastleggen voor het eerste jaar. Deze kortingen zijn vaak niet eens misleidend maar ze willen je gewoon graag als klant en hopen dat je het jaar daarna wel gewoon het volle bedrag betaald en misschien wel extra diensten af gaat nemen.

Conclusie

Het belangrijkste bij het vastleggen van een domeinnaam is dat deze op jouw naam wordt vastgelegd en niet anders. Daarnaast is het ook belangrijk wat de mogelijkheden zijn binnen het control paneel maar dat is bij veel partijen hetzelfde geregeld.