Web index
Image default
Aanbiedingen

De beste afvaltips: zo kun je snel afvallen

Graag geven we je nog enkele tips mee over het gebruik van eiwitshakes en hoe ze je kunnen helpen met afvallen.

Hardlopen en 10 kilo afvallen

Door te gaan bewegen kan je gewicht verliezen, echter heeft weinig bewegen bijna tot geen toevoeging als je wilt afvallen alleen bij echt fanatiek afvallen en dus bewegen zal je resultaat bereiken. Dit komt mede doordat je sneller progressie kan boeken door opbouw van conditie en gewenning van het lichaam aan je training. 10 kilo afvallen met hardlopen zou zoals gezegd ongeveer in een a twee maanden moeten lukken. Als je redelijk snel 10 kilo wilt afvallen dan raden we aan om 5 keer per week een half uur te gaan hardlopen met daarvoor en daarna 10 minuten wandelen. We begrijpen als je een half uur niet kunt volhouden voor de eerste keer. Is dat het geval dan moet je langzaam het schema opbouwen. Ga voor de eerste keer hardlopen en kijk hoever je komt, probeer vervolgens elke dag een halve minuut langer te gaan hardlopen. Als je al een betere conditie hebt zul je dus ook eerder 10 kilo afvallen al verwachten we niet dat de meeste mensen met overgewicht een heel goede conditie hebben.

Eiwitshakes kan je klaarmaken door de eiwitten te mengen met melk of water. Veel mensen noemen net na je training als een ideaal tijdstip van inname bij eiwitshakes (voor zowel mensen die hardlopen of doen aan krachtsporten). Ook zou je voor je training een eiwitshakes kunnen nemen om je energie niveau te verhogen, en alvast eiwitten in je lichaam te hebben om te herstellen. Om genoeg eiwitten binnen te krijgen is het handig te weten hoeveel eiwitten je nodig hebt, dit is ongeveer 2 gram per kilo lichaamsgewicht. Dus weeg je 70 kilo dan heb je 140 gram eiwitten per dag nodig. Dit lukt bijna niemand zonder extra eiwitten in te nemen. Dagelijks een eiwitshakes nemen is zeker voor sporters aangeraden. Ook als niet sporter kan een eiwitshakes een toevoeging zijn voor je lichaam. Eiwitshakes worden daarnaast veelvuldig gebruikt in combinatie met afvallen als maaltijdvervanger.

Energie gels

Energy gels of energie gels zijn voor hardlopers van groot belang. Energie gels kunnen jouw lichaam op een efficiënte en effectieve manier energie geven wat zeker tijdens lange training van pas komt. Op de markt is er veel keuze in Energie gels maar welke energie gels zijn het beste om te gebruiken?

Soorten energie gels

Er zijn vele soorten energie gels, de een duurder en beter dan de ander. Belangrijk is om de perfecte energie gel te vinden voor jouw lichaam.

Voor de lezers die nog nooit een energie gel hebben gebruikt, de substantie lijkt qua dikte op dat van honing. De smaak is tegenwoordig erg goed en zelf uit te kiezen, zo kan je een Cola smaak nemen of ga je toch voor de aardbei energie gel? Waarom heb je een Energie gel überhaupt nodig? Bij inspanningen moet het lichaam snel energie opnemen, je kan een boterham eten, maar energie haalt je lichaam pas uit deze boterham als jij allang klaar bent met hardlopen. Er zijn twee soorten Energie gels te vinden. (1) De traditionele Energie gel geeft na gebruik al binnen 5 minuten effect en dit effect kan zeker 30 minuten duren en bij kwaliteit gels en goed gebruik kan dit oplopen tot 60 minuten. Deze traditionele Energie gel heeft als nadeel dat er water nodig is om hem weg te krijgen en om de opname te versnellen. Daarom zijn er tegenwoordig ook nieuwe soorten Energie gels namelijk de (2) isotone gels. De isotone gels bevatten al deels water, worden daarom door het lichaam sneller opgenomen en water om de isotone gel weg te spoelen is niet meer noodzakelijk. Deze isotone gel is erg handig voor hardlopers, drinken in een finale of tijdens een lange training is vaak lastig.

Draaidop of scheurlint

Er zijn ook twee soorten verpakkingen te vinden voor energie gels. Verpakking nummer 1 is die met de draaidop, deze bevat vaak meerdere doseringen en is handig voor echt lange trainingen, nadeel is dat je even de handigheid moet vinden van het dopje en open-dicht draaien tijdens een training. Nummer 2 is de energie gel met scheurlint, deze zijn zeer handzaam, snel te openen, snel te gebruiken, handig dus voor snelle hardlopers. Nadeel van energie gels met scheurlint is dat ze in een keer op moeten en doseren niet mogelijk is.

Tip: voor marathon lopers, neem eerst isotone gels en naar mate de wedstrijd vordert ga je over op traditionele zwaardere gels.

10 kilo afvallen met hardlopen

Heb jij jezelf als doel gesteld om 10 kilo af te vallen met hardlopen (of met een andere sport)? Lees dan in dit artikel precies wat nodig is om dit doel te bereiken. 10 kilo afvallen met hardlopen is mogelijk in 1 a 2 maanden afhankelijk van het aantal keren dat je kunt hardlopen per week, hoelang je kan hardlopen per keer en of je tegelijkertijd een dieet volgt om zo nog sneller af te vallen. Het maakt eigenlijk vrij weinig uit of je nou 1 of 2 maanden doet om 10 kilo af te vallen zolang je maar 10 kilo afvalt!

 

Begin met afvallen

10 kilo afvallen met hardlopen zal in het begin niet eenvoudig gaan. Je zal zeker de eerste drie-vier keer veel spierpijn hebben in de benen maar ook in andere lichaamsdelen zal spierpijn tevoorschijn komen. Maar spierpijn is goed, dit betekent dat je volgende keer weer langer en harder kan hardlopen. Wil je sneller van de spierpijn af? Kijk dan eens naar het gebruik maken van sportvoeding om het begin van de 10 kilo afvallen gemakkelijker te maken. Verwacht niet binnen 1 of 2 weken al heel veel resultaat, je moet eerst conditie opbouwen en je lichaam zal bijvoorbeeld omdat je veel moet drinken tijdens deze 1-2 maanden ook op een andere manier in gewicht toenemen. Je zal aan het einde van de rit sneller en sneller afvallen. Dit is waarom je als je eenmaal bent begonnen ook vaak niet meer wilt stoppen met hardlopen.

10 kilo verschil zichtbaar?

10 kilo verschil is natuurlijk goed zichtbaar, als je echt veel te zwaar bent misschien iets minder maar over het algemeen maakt 10 kilo zeker een groot verschil uit. 10 kilo afvallen met hardlopen is dus zeker de moeite waard. En misschien raak je wel zo gemotiveerd om daarna door te gaan voor het afvallen van de volgende 10 kilo en wie weet waar het eindigt. 10 kilo afvallen met hardlopen hoeft dus niet per se je einddoel te zijn het kan veel beter een eerste begin doel zijn!