Web index
Image default
Bedrijven

Problemen oplossen met de zakelijke mediation

Je hebt een zakelijk conflict dat moet worden opgelost. Maar hoe ga je nou te werk wanneer je in een dergelijke situatie terecht bent  gekomen. Helaas kan er veel mis gaan en wil je dat dit snel wordt opgelost, zodat je geen successen met je bedrijf misloopt. Het inschakelen van een snelle zakelijke mediation is dan ook zeker geen overbodige luxe. Hiermee kan je zorgen dat alles op een soepele manier verloopt en dat je weer samen door een deur kan en er geen successen op het spel staan. Hier kan je terecht voor een onpartijdige mediator die met de zakelijke mediation hoopt te bereiken dat beide partijen met elkaar weer kunnen samenwerken of dat het conflict dat er speelt in ieder geval van tafel kan worden geveegd.

 

Onpartijdig

Omdat de zakelijke mediation op een onpartijdige manier wordt uitgevoerd is het een stuk makkelijker voor de partijen om zich open te stellen en met elkaar om tafel te gaan zitten. Wanneer je een mediator hebt die partijdig hebt, zal een van de partijen helemaal dichtklappen en niet open staan voor een gesprek. Je wil niet in de aanval zijn naar de andere partij, maar met de zakelijke mediation voer je juist een gesprek met elkaar om tot een oplossing te komen.

 

Gesprek

Voordat het gesprek tussen de beide partijen plaatsvindt, zullen de individuele partijen met de zakelijke mediation in gesprek gaan, zodat de mediator helemaal op de hoogte is van de situatie en deze ook van beide kanten kan bekijken. Hiermee wordt een mediator niet direct partijdig, maar kan zich goed inleven in beide situaties wat weer een voordeel geeft wanneer er een gesprek met de partijen zal gaan plaatsvinden. Iedereen kan dan ook even vrijuit het verhaal vertellen, zonder dat een ander zich direct aangevallen voelt. Een goede oplossing vind je met de zakelijke mediation.