Web index
Image default
Bedrijven

Een elektrische laadpaal

Elektrisch rijden komt steeds vaker voor en het wordt ook steeds leuker. Maar om dit elektrisch rijden voordeliger en leuker te maken is het wel zo verstandig om een laadpaal dicht in de buurt te hebben. Een laadpaal kan overal in uw woning geplaatst worden maar de meest logische plekken zijn natuurlijk voor of achter in de tuin, of in de garage. Als thuis geen optie is dan kan je met de gemeente overleggen om deze op een openbare parkeerplaats te laten installeren. Hierbij is wel het nadeel dat andere elektrische bestuurders deze ook kunnen gebruiken.

De meterkast aanpassen

Niet in elke woning kan een elektrische laadpaal komen net zoals nog lang niet in elke meterkast een laadpaal kan worden aangesloten. Bij veel oudere woningen komt de meterkast 1 of meerdere groepenkasten te kort. Mocht je een laadpaal willen dan moet je meterkast krachtstroom kunnen geven. De oudere meterkasten hebben vaak alleen een 1 fase aansluiting maar voor een laadpaal heb je een 3 fase aansluiting nodig, met een 3 fase aansluiting kan er meer stroom afgenomen worden. Wij raden niet aan om zo een aansluiting zelf aan te sluiten, mocht dit fout gaan dan kan jezelf daarbij beschadigd raken of er kan kortsluiting komen.

De juiste plek voor een elektrische laadpaal

Iedere auto heeft een eigen plek voor de oplader. Denk dan ook goed na over waar uw oplader zit en waar je de laadpaal wilt gaan plaatsen. Mocht je nog geen elektrische auto hebben maar ga je er wel 1 aanschaffen? Kies dan een hele algemene plek uit voor de laadpaal waar ongetwijfeld elke auto bij kan.

Elektricien Utrecht 24/7 staat voor u klaar

Elektricien Utrecht 24/7 heeft dagelijks genoeg werknemers klaar staan om u zo goed mogelijk te helpen bij uw werkzaamheden. Zij kunnen u helpen bij een laadpaal installeren of vragen hierover, zij kunnen ook voor u elektra aanleggen en meterkasten vervangen.