Web index
Image default
Dienstverlening

Vijf tips om de juiste therapeut te vinden, die je kan helpen bij het onder controle krijgen van je

Je hebt misschien al verschillende zelfhulpboeken gelezen om je te helpen je woede onder controle te krijgen, maar het mocht helaas niet baten. Je hebt je woede erkend maar toch ben je nog steeds boos en misschien zelfs wel heel erg boos omdat die stomme boeken niet werkten.

Een eigenschap die boze mensen niet lijken te bezitten is geduld. Het kost tijd om de strategieën, die in de meeste zelfhulpboeken voor het leren omgaan met woede, worden behandeld onder de knie te krijgen. Maar als je het tijd hebt gegeven en je nog steeds vatbaar voor het krijgen van onbeheersbare driftbuien bent, dan is het tijd om professionele hulp te gaan zoeken.
Hieronder bespreken we vijf methoden om je te begeleiden in je pogingen om een therapeut te zoeken, die je kan helpen te leren om om te kunnen gaan met je woede.

Als eerste kun je om een doorverwijzing vragen. Je vindt dit soort praktijken in de meeste staten en ze kunnen je namen en telefoonnummers van gekwalificeerde psychologen bij jou in de buurt geven en vaak kunnen die beter hulp bieden, dan de hulp die je in een boek kunt vinden.

Ten tweede kun je, in je poging om een therapeut te vinden die je kan helpen leren omgaan met je woede, ook je arts om een aanbeveling vragen. Je arts zal je waarschijnlijk graag helpen bij het oplossen van je probleem omdat het namelijk je fysieke gezondheid kan verbeteren. Constante woede eist veel van de organen van het lichaam, vooral op het gebied van hypertensie en zweren.

Ten derde kan een praktijk voor geestelijke gezondheidszorg bij jou in de buurt je zeker in de juiste richting wijzen. In de meeste steden is er wel een openbaar centrum voor geestelijke gezondheidszorg te vinden en zij kunnen medewerkers in dienst hebben die je kunnen helpen bij het oplossen van de problemen, die je ervaart door je woede. Zo niet, dan weten ze waarschijnlijk wel gerenommeerde privé-therapeuten, die dat wel kunnen.

Ten vierde kun je een psychiater bellen voor een aanbeveling van een psycholoog of een therapeut. Sommigen van jullie vragen zich misschien af: “Wat is in hemelsnaam het verschil?” Een psychiater is een arts, die als dat nodig is, geneesmiddel kan voorschrijven om bepaalde psychische problemen onder controle te houden. Een psycholoog is geen arts en kan dus ook geen geneesmiddel voorschrijven. Het is niet nodig dat je door een psychiater wordt behandeld om een aanbeveling te kunnen vragen. Psychiaters werken vaak nauw samen met psychologen en kunnen je dus zeker doorverwijzen.

De vijfde en laatste methode om een therapeut te kunnen vinden, die je kan helpen om je woede weer onder controle te krijgen, is gewoon de aanbevelingen van anderen bekijken. Dit kan een heel goede manier zijn om een betrouwbare therapeut te vinden. Kent je iemand, een vriend of een familielid, die een goede psycholoog kent of misschien wel iemand die hen in het verleden heeft geholpen en die zij vertrouwen? Dan is de kans groot dat jij de therapeut, die ze aanbevelen, ook goed zult vinden.

Klik hier voor onze website!

Bezoek de website als je meer wil weten