Web index
Image default
Auto’s en Motoren

Tesla verzekeren?

Een tesla, wie wil dat nou niet. De toekomst is dichterbij dan wij met zijn allen denken en op het vlak van auto’s vooral elektrisch. Bij een elektrische auto denkt iedereen gelijk aan een Tesla. Maar bij een aankoop van een Tesla moet je natuurlijk ook een verzekering afsluiten voor deze luxe auto’s. Veel verzekeraars kiezen ervoor om geen Tesla’s te verzekeren en de verzekeringen die het wel aandurven hebben vaak hoge premies. Zo heeft Elon Musk er zelfs voor gekozen in de VS om persoonlijk garant voor de aansprakelijkheidsverzekering te staan.

 

Waarom is een Tesla verzekeren zo moeilijk?

Ik zet de redenen even op een rijtje:

  1. Het is duur
  2. Tesla bestuurders claimen veel schade

In 2018 was het gemiddelde uitgekeerde bedrag na een autoschade 1316 euro. De reparatie kostte datzelfde jaar gemiddeld 2100 euro. De reparaties zijn nou eenmaal super duur voor Elektrische auto’s De onderdelen van Elektrische auto’s zijn tot wel 10 keer zo duur dan die van benzine/diesel auto’s. Ook is er weinig concurrentie waardoor bedrijven niet onder de prijs van de concurrent hoeven te komen waardoor het geen prijzenoorlog ontstaat. Reparaties van onderdelen zijn vaak ook niet mogelijk omdat die gewoon vervangen moeten worden.

 

 

 

Schade

Ongeveer een kwart van elektrische auto bezitters claimen jaarlijks een schade. Bij Tesla is dat een derde. Maak je gebruik van rijveiligheidssystemen dan blijkt uit onderzoek dat de kans op schade groter is. Rij je zonder veiligheidsvoorzieningen is de kans op schade zo’n 14%. Rij je met 4 veiligheidsvoorzieningen? Dan is dat 23%.

Het is dus lastig om een verzekering voor Tesla’s te vinden. Maar de hoop is nog niet helemaal verdwenen. Zo zijn er bijvoorbeeld verzekeringen speciaal opgericht voor Tesla’s. Een tesla verzekeren is dus wel mogelijk. Wil jij nou ook je Tesla verzekeren? Bekijk dan deze pagina over een Tesla verzekeren.

Bezoek de website als je meer wil weten