Web index
Image default
Winkelen

Waar moet je aan denken bij handbagage?

Handbagage is prima als je maar een korte reis maakt, maar als je van plan bent langer weg te blijven, heb je een forse koffer nodig die in het vrachtruim kan worden ingecheckt.

Of je nu kiest voor een über-moderne spinner koffer met harde schaal, een traditionele stoffen koffer, of een grote rugzak, je moet je onderzoek doen om de maat, vorm en stijl van je bagage te vinden die het beste werkt voor je volgende avontuur.

Dingen om rekening mee te houden bij ingecheckte bagage
Ingecheckte bagage is groter, omvangrijker, en meestal omslachtiger dan handbagage. Hoe je ze van en naar de luchthaven vervoert, en ook de fysieke gewichts- en groottebeperkingen aan het vliegtuig zelf, hebben invloed op de soort ruimbagage die je in een vliegtuig kunt gebruiken.

Handbagage is gemakkelijk te hanteren, maar ze kan de ruimte missen die je voor grotere avonturen nodig hebt. Als je van plan bent je bagage deze keer in te checken, trakteer jezelf dan op een van die grotere koffers waar je je oog op hebt laten vallen.

De meeste fabrikanten maken koffers, rugzakken, en zelfs tassen in verschillende maten, dus je kunt zelfs een paar dollar uitgeven aan een bij elkaar passende set. Bedenk dat middelgrote koffers gemakkelijker te vervoeren zijn dan supergrote (en ook lichter).

Geweldig grote koffers zijn hard werken om door de luchthaven te rollen, en elke luchtvaartmaatschappij heeft beperkingen op de afmetingen en het gewicht dat ze accepteren – dus informeer bij de luchtvaartmaatschappij voor je vliegt.