Web index
Image default
Woning en Tuin

Dakkapel renoveren

Bent u toe aan een nieuwe dakkapel? Lees dan onderstaande informatie even goed door. Een dakkapel hoeft namelijk niet altijd vervangen te worden, renoveren kan ook een optie zijn en biedt zelfs een aantal voordelen.

Voordelen van renoveren

Het renoveren van een dakkapel is eigenlijk altijd mogelijk, behalve als de staat waarin de dakkapel verkeert reden is om tot vervanging over te gaan, denk hierbij bijvoorbeeld aan houtrot. Een renovatie in plaats van vervanging scheelt u aanzienlijk in de kosten. Een ander voordeel is dat een gerenoveerde dakkapel vaak niet is te onderscheiden van een nieuw exemplaar.

Renovatiekosten hoeven niet de pan uit te rijzen!

Kiest u voor een renovatie van uw dakkapel in plaats van voor vervanging? Dan bespaart u een hoop geld! Het verbreden en renoveren is nog altijd 20 tot 40% goedkoper dan een nieuwe en grotere dakkapel te laten plaatsen. Een ander bijkomend voordeel is dat u bij een renovatie niet te maken heeft met een levertijd, die kan bij het bestellen van een nieuwe dakkapel toch al snel neerkomen op 3 tot 5 weken.

Renovatie mogelijkheden

Bij een renovatie wordt in de meeste gevallen een kozijn vervangen door een kunststof kozijn of aan de buitenafwerking gewerkt. Daarbij wordt dan de bekleding van de buitenkant vervangen. Het vervangen van de dakbedekking en/of het isolatiemateriaal aan de binnenkant van de dakkapel behoort ook tot de mogelijkheden. Een bestaande dakkapel kan ook verbreed worden. Bedenk ook, dat als u uw dakkapel wilt laten renoveren dit niet in de oude stijl hoeft te gebeuren. Houten delen kunnen bijvoorbeeld vervangen worden door kunststof onderdelen om het geheel een meer moderne look te geven.

Richtlijnen voor renovatie dakkapel

Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen het renoveren van een dakkapel op de voorgevel van uw woning of de achtergevel. Wilt u uw dakkapel op de voorgevel laten renoveren en blijft de stijl en vorm hetzelfde? Dan heeft u geen vergunning nodig. Wilt u de dakkapel verbreden en een andere kleur geven? Dit kan niet zonder vergunning. Bij een kapel op de achtergevel zijn zowel verbreding als het toepassen van andere kleuren, vorm- en stijlverandering wel toegestaan zonder vergunning.

Offerte aanvragen?

Overweegt u uw dakkapel te laten renoveren? Vraag dan bij ons vrijblijvend en gratis meerdere offertes aan, zodat u de informatie kan vergelijken en de voor uw situatie beste keuze kan maken.

Het originele bericht staat op: Dakkapel renoveren

Bezoek de website als je meer wil weten