Web index
Image default
Huishoudelijk

De DAT elektrische cv ketel als alternatief op gas.

Goedkoop en snel over op elektrisch verwarmen met de DAT elektrische cv ketel.

Al enige tijd is de DAT elektrische cv ketel leverbaar maar er is nog weinig over bekend. Vandaar dit artikel. Wist u bijvoorbeeld dat de DAT elektrische cv ketel heel eenvoudig te monteren is. U hoeft alleen uw bestaande cv ketel te vervangen voor de elektrische variant. U kunt dus gewoon uw radiatoren en vloerverwarming blijven gebruiken. Dat scheelt behoorlijk in de aanschafprijs. En al helemaal ten opzicht van de veel besproken warmtepomp die ook nog eens een stuk duurder is in aanschaf en vceel onderhoud nodig heeft.

Maakt geen geluid

De DAT elektrische cv ketel maakt daarnaast ook nog bijna geen geluid. Dit in tegenstelling tot de gas ketel en de warmtepoimp. Ook is er nagenoeg geen onderhoud nodig en wat nog veel belangrijker is, is dat ere geen verbranding plaatsvind. Dus geen rookgasafvoer nodig en geen kans op vergiftiging van vrijkomende gassen. En omdat er dus geen buizen door de muur  of plafond naar buiten gemaakt hioeven te worden kan hij ook op andere plaatsen in de woning of bedrijf geplaats worden dan een ouderwetse gasketel.

Vaak zijn elektrische cv ketels ingewikkeld en voorzien van moeilijke controllers die vaak stuk gaan. Niet bij de DAT ketel. Deze is bewust eenvoudig gehouden en staat garant voor een lange levensduur. Maar ondanks de eenvoud is er veel mogelijk. Hij is dubbel beveiligd op te hoge temperaturen en te hoge stromen maar ook kan hij op 33, 66 of 100% van zijn vermogen werken.

Eenvoudige montage

Dit door groepen uit te zetten. En dit alles vanaf de voorkant van de ketel waar ook de temperatuur af te lezen is samen met de druk in de leidingen. Hij is leverbaar in 4,5kW, 6kW, 12kW en 18kW wat voor 75% van de woningen voldoende zou moeten zijn. Monteren is heel eenvoudig zelf te doen maar een loodgieter zou dit zeker moeten kunnen.

Meer weten over de DAT cv ketel? In onze webshop meer informatie www.warmteshop.eu.

 

https://warmteshop.eu/product-categorie/kachels/elektrische-cv-ketel/