Web index
Image default
Bedrijven

De verschillende omvormers van Fronius

Het merk fronius is een oud familie bedrijf dat al sinds 1945 bezig is met lastechnieken. 26 jaar later begon het bedrijf met zonne-energie, in 1995 kwamen ze met de eerste fronius omvormer. Bij het bedrijf staan de technische ontwikkelingen en de kwaliteit centraal, de medewerkers op de afdeling houden zich continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe zonne-energie ontwikkelen. Ze willen duurzame energie produceren met een maximaal rendement.

Het bedrijf heeft verschillende omvormers tot zijn beschikking, een daarvan is de Fronius Primo omvormer. Dit is een omvormen die ideaal is voor een gemiddeld huishouden, het is een omvormer met 1 fase. De omvormer is inzetbaar voor systemen tussen 3300-6600 wattpiek. Het kan in twee strings worden gelegd met de zonnepanelen waardoor het maximale opwekkingsvermogen kan worden gevonden. Door het aanwezige geïntegreerde communicatiesysteem is het de ideale omvormer voor particulier gebruik.

Ook is er de Fronius Symo omvormer, deze omvormer is bedoeld voor grotere scala en is erg flexibel.  Dit is een fase 3 vormgever en kan worden gebruikt voor situaties tussen de 3700 en 25000 Wattpiek. Het is een van de best communicerende omvormers en heeft een makkelijke integratie van nieuwe onderdelen. Deze omvormer is breed en flexibel genoeg om in elke fase in te zetten. De machine reageert met een minimale inspanning al op 150 volt wanneer de zon licht schijnt.

Als laatste beschikt Fronius over de Fronius Galvo, deze omvormer is geschikt voor kleine tot gemiddelde huishouden. Het systeem kan worden ingezet tot maximaal 3320 Wattpiek, deze is makkelijk af te lezen via een internetverbinding doormiddel van een WLAN. Door een plug-in kaart toe te voegen kunnen de nieuwe functies makkelijk worden gebruikt.

Er zijn verschillende soorten omvormers, dit voor verschillende huishouden. Geïnteresseerd in een omvormer van Fronius, voor  meer informatie kun je een kijkje nemen op de site van www.wijsmanduurzaam.nl.

Bezoek de website als je meer wil weten