Web index
Image default
Aanbiedingen

Waarom een camping slaapzak

Weet je niet zeker welke babyslaapzak voor op de camping je moet kopen? Hier is wat advies over hoe je de juiste kiest. En je geen spijt krijgt van de gekochte slaapzak voor baby’s.

Slaapzakken vs. kampeerslaapzakken

Als je met een baby gaat kamperen is het belangrijk om een goede slaapzak te hebben. De normale slaapzakken, die ook wel draagbare dekens genoemd worden, zijn hier niet geschikt voor. Om de baby warm te houden, zul je hem of haar met meerdere dekens moeten dekken. Hierdoor wordt het moeilijk om de lichaamstemperatuur van het kind te controleren. Je weet dus niet als het kindje het te koud heeft of juist te warm is. En wordt het moeilijker om de natte luiers te verschonen. Met wat geluk is het buiten zonnig en kun je de slaapzak laten drogen buiten.

Babyslaapzakken voor op de camping zijn daarentegen veel gemakkelijker buitenshuis te gebruiken. Ze zijn gemaakt van een waterafstotend materiaal dat ook goed vuil weghoudt. Het materiaal blijft snel als het toch nat wordt. Er is zelfs een optie om de handjes van je baby ’s nachts bedekt te houden.

Kortom, je kunt je redden met een slaapzak tijdens het kamperen, maar slapen zal veel gemakkelijker gaan met een echte kampeer slaapzak voor je baby. Puckababy heeft hier een aantal van! 

Hoe warm moet de babyslaapzak zijn?

Bijna elke ouder met wie ik heb gesproken, was bezorgd dat hun baby het ’s nachts te koud zou hebben in de tent.  Dat is een terechte zorg – vooral als je het probeert te redden met een slaapzak in plaats van een echte kampeer slaapzak. Om ervoor te zorgen dat je baby warm blijft:

 

1. Controleer eerst de werkelijke nachttemperaturen

Als je ergens op grote hoogte kampeert, kan de temperatuur ’s nachts onverwacht laag worden. Het is belangrijk dat je weet welke lage nachttemperaturen je kunt verwachten.  Vertrouw niet alleen op het plaatselijke weerbericht: Het kan zijn dat je moet rekenen om de actuele weersverwachting te weten te komen. Zorg er vervolgens voor dat de slaapzak van baby warm genoeg is voor deze temperaturen.

 

2. Controleer de temperatuurwaarden van de slaapzak

Alleen de Morrison Little Mo slaapzakken hebben temperatuurwaarden (40F of 20F, afhankelijk van de versie). Andere slaapzakken en slaapzakken gebruiken het TOG-classificatiesysteem. Deze waarde geeft aan voor welke kamertemperatuur de slaapzak geschikt is.

De warmste TOG-waarde is 3,5, wat nog steeds slechts goed is voor temperaturen tot ongeveer 50F.  Als je een TOG 3.5 slaapzak wilt gebruiken voor kamperen in kouder weer, zul je je baby in meerdere lagen warme pyjama’s moeten stoppen.

 

3. Zorg ervoor dat je baby niet zweet

Het is heel belangrijk dat je baby niet gaat zweten als je wilt dat ze warm blijft in de slaapzak.

Zweet = nat = verdamping = koud.

Om zweten te voorkomen, gebruik je best een ademende pyjama.  Leg ook niet te veel lagen over je baby. De baby heeft, maar zoveel lagen nodig als jij draagt om warm te blijven.

Ook de Zeeman slaapzak is geschikt voor leuke camping avonturen.

https://www.vetlog.nl/aanbiedingen/voordelen-van-baby-slaapzakken/