Web index
Image default
Aanbiedingen

Alles wat u moet weten over machine vision camera systemen

Alles wat u moet weten over machine vision camera systemen

Productiemachines worden steeds geavanceerder. De tijd dat een werknemer het proces continu in de gaten moest houden is voorbij. Dankzij machine vision camera systemen kan er een constante proces- en productkwaliteit worden gegarandeerd. Machine vision camera systemen beschikken over beeldherkenningssoftware. Ze kunnen voor meerdere doeleinden worden ingezet en leveren diverse voordelen op. Hieronder leest u er meer over.

 

Waarvoor wordt een machine vision camera gebruikt?

Zoals hierboven ook al is gezegd, kan een machine vision camera in verschillende situaties worden toegepast. Zo worden dit soort camera’s bijvoorbeeld gebruikt als controle- of meetsysteem. Bijvoorbeeld voor het opsporen van fouten en afwijkingen. Ook kan een machine vision camera gebruikt worden in combinatie met robots en andere handling systemen. Zo kan de camera bijvoorbeeld aan de robot communiceren waar op de lopende band het product zich bevindt zodat de robot het product goed kan oppakken. Uiteraard vereist dit een zeer goede integratie tussen enerzijds het machine vision camera systeem en anderzijds de robot. Een dergelijk systeem kan echter van grote waarde zijn voor uw bedrijf.

 

Wat zijn de voordelen van een machine vision camera?

Veel afwijkingen zijn zo klein dat ze met het menselijk oog nauwelijks of helemaal niet waarneembaar zijn. Een machine vision camera ziet dit soort kleine afwijkingen en toleranties in producten wél. Zelfs de kleinste foutjes en afwijkingen worden razendsnel opgespoord. Dit komt niet alleen het productieproces ten goede, maar uiteraard ook de uiteindelijk kwaliteit van het product. Een machine vision camera systeem zorgt voor een optimale procesbeheersing waardoor er minder vaak sprake is van uitval. Mocht het systeem gebruikt worden in combinatie met robotsystemen, dan zorgt de machine vision camera ervoor dat de robot zijn werk goed kan doen en dat er minder fouten worden gemaakt.

 

Op zoek naar productiemachines met geïntegreerde machine vision camera systemen?

Bent u op zoek naar productiemachines met geïntegreerde machine vision camera systemen voor uw bedrijf? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van High Tech Alliance. Het ontwikkelen en bouwen van productiemachines en zelfs gehele productielijnen waarbij beeldherkenningssoftware is geïntegreerd, is één van de specialismen van High Tech Alliance. Benieuwd wat de specialisten voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op!

 

https://www.hightechalliance.nl/