Web index
Image default
Aanbiedingen

Verbod op ‘Single Used Plastic’

Verbod op ‘Single Used Plastic’

Sinds 3 juli 2021 geldt er een wettelijk verbod op Single Used Plastics; het wegwerpplastic. Veel horeca- en facility professionals hebben te maken gekregen met deze verandering. De implementatie van plasticvrije alternatieven heeft positieve gevolgen voor het milieu, maar ook voor het imago van bedrijven die hier gebruik van maken. Interessante alternatieven voor SUP zijn: servies van palmblad en bestek van bamboe.

 

Suikerriet

De snel groeiende suikerriet plan is een waardevolle biobased grondstof voor wegwerpservies. Bij productie van suiker blijft er bagasse over. Het is de naam die wordt gegeven aan de vezelachtige plantresten die overblijven tijdens de suikerproductie, nadat het suikerriet uitgeperst is. Van dit restproduct kan een wegwerpservies worden geproduceerd. Het is smaakneutraal, olie-, vocht-  en diepvriesbestendig, geschikt voor gebruik in de oven en magnetron tot 100 °C.

 

Palmblad

Er bestaan wel 4.000 soorten palmbomen. De meesten komen van nature voor in de tropen of subtropen. Palmblad wegwerpservies is gemaakt van palmbladeren. De palmbladeren die worden verwerkt tot disposable komen voornamelijk uit natuurlijk afval van de palmbomen. De bladeren worden verzameld, gedroogd en daarna gefabriceerd tot het eindproduct. Het is smaakneutraal, olie-, vocht-  en diepvriesbestendig, geschikt voor gebruik in de oven en magnetron tot 200 °C.

 

Bamboe

Je zou denken dat bamboe behoort tot de familie bomen, doordat ze een boomachtige uitstraling hebben; behoort deze plant toch toe aan de grasfamilie Poaceae. Het groeit in de tropen en subtropen in continenten als: Afrika, Azië, Amerika en Australië. Het is de snelst groeiende plant op aarde en zijn daardoor zeer geschikt als grondstof. De bamboeproducten zijn allemaal FSC®gecertificeerd en zijn uiterst sterk en hittebestendig. 

 

FTG

FTG wil klanten verrassen in alles wat zij doen. Door een nauwe samenwerking met belangrijke leveranciers hebben wij een passend aanbod voor ieder type horeca. Facility Trade Group is uw non-food groothandel. Op de website van FTG is meer informatie te vinden over ons uitgebreide non-food horeca-assortiment.

 

https://facilitytradegroup.nl/