Web index
Image default
Aanbiedingen

Hoe maak je een bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm maken, doe je niet zomaar. In dit artikel nemen wij je mee door de stappen die je doorloopt bij het maken van een bedrijfsfilm. Een corporate film moet voldoen aan bepaalde richtlijnen om succesvol te zijn. Daarom is het belangrijk dat je alle stappen zorgvuldig doorloopt. Hoewel elke productie start met een idee of wens, wil je natuurlijk ook dat deze wens uiteindelijk bereikt wat jij wil. 

 

Wanneer je echt iets wil bereiken met de bedrijfsfilm is het slim om gebruik te maken van professional. Het maken van een bedrijfsfilm vergt namelijk vakkennis. Je maakt niet zomaar een film en daar heb je ervaring voor nodig. Samen met een specialist kun jij sowieso bereiken wat je wil met een bedrijfsfilm. 

Start met een creatieve sessie 

Bespreek tijdens een creatieve sessie welke ideeën en wensen jullie hebben voor een bedrijfsfilm. Denk hierbij na of je medewerkers aan het woord wil laten of dat je bijvoorbeeld een stemacteur wil inzetten voor een voice over. Bekijk eventueel samen wat leuke voorbeelden. Bedenk ook alvast specifieke scenes, schrijf kernwoorden op die jij belangrijk vindt. Zo komen jullie tot de kern van de bedrijfsfilm. 

Een script & draaiboek maken 

Met alle input kun je een script en draaiboek maken. Alle ideeën en wensen worden vertaald naar een bondig en pakkend verhaal. Daarbij wordt rekening gehouden met bepaalde zaken zoals het houden van interviews. Zo wordt er een script gemaakt die passend is en alles meeneemt. Uiteindelijk vertel je verhaal op twee manieren; via beeld en gesproken woord. Er moet een samenhang zijn tussen deze twee. 

 

Een draaiboek bevat niet alleen het script, maar ook de planning en welke beelden er geschoten moeten worden. Zo krijg  jij een compleet beeld van wat je precies wil. Maak altijd een eerste versie een geef hier feedback op. Zo weet je zeker dat het compleet is. 

Voorbereiding en draaidag

Start dan met de voorbereiding van de draaidag. Je weet nu exact wat je nodig hebt voor een succesvolle filmdag. Zo weet je zeker dat de draaidag goed verloopt. De draaidag wordt vaak als een spannende en leuke dag ervaren. Maar als alles is voorbereid en gepland, dan kan de filmcrew lekker aan de slag. Bovendien heeft de filmcrew alle ervaring om jouw medewerkers op hun gemak te stellen. Zodra alles gefilmd is, dan kan de montage starten. 

Montage 

Maak altijd gebruik van een ervaren editor. Deze kan op basis van de beelden en het draaiboek een complete bedrijfsfilm monteren die voldoet aan alle wensen. Alles met het doel van de film moet in acht worden genomen. Daarnaast wil je de video langdurig inzetten. Het is dus belangrijk dat de beelden en audio van goede kwaliteit zijn.

 

Bij een professional mag je tussendoor feedback geven over de video. Daarna wordt de video nog verder aangepast, zodat deze helemaal voldoet aan alle wensen. 

Jouw bedrijfsfilm effectief inzetten 

Een bedrijfsfilm effectief inzetten, vraagt om een goed contentplan waarin je alle communicatiemiddelen effectief inzet. Een professional kan hier gedegen advies over geven hoe dit effectief inzet. Zo kun je het inzetten op social media of gebruiken op je website. Maar ook effectief gebruiken op LinkedIn. 


Al met al is het belangrijk je de stappen goed doorloopt. Zo weet je zeker dat je een goede bedrijfsfilm krijgt. Het is een effectief middel voor jouw employer branding.