Web index
Image default
Electronica en Computers

Een heatmap is de basis voor alles

Laten we nou eerlijk zijn, je ben als bedrijf zijnde toch onwijs nieuwsgierig naar je bezoekersaantallen over een bepaalde periode, een passanten teller zorgt ervoor dat je snel en op een zeer gemakkelijke wijze inzicht krijgt tot relevante informatie. Crumbbase is een bedrijf die daarnaast ook allerlei Retail statistieken voor jou winkel boven tafel kan krijgen, met het uiteindelijk doel om je winkelervaring te verbeteren voor je klanten. Dit bedrijf is al jarenlang expert op het gebied van heatmaps maken voor Retail bedrijven.

Door zo’n map te maken voor een winkel krijg je een goed inzicht van waar mensen zich voornamelijk bevinden in jou winkel en waar zij helemaal niet lopen binnen de winkel. Een goede heatmap zorgt er dus voor dat je goed inzicht krijgt naar de bewegingen van de bezoeker in jou winkel, dit is dus de basis voor het goed inrichten van jou fysieke winkel. Door het goed inrichten van jou winkel kan je meer omzet generen omdat je door de heatmap precies weet waar veel bezoekers komen en dus de belangrijke producten moeten komen te staan.

Een heatmap kan niet alleen in fysieke winkels worden toegepast, zo’n map kan ook online ingezet worden. Zo krijg je een goed inzicht op welke pagina de bezoeker voornamelijk bevindt en hoe hij over een pagina heen zoekt. Het is algemeen bekend dat gebruikers van internet voornamelijk een pagina doorzoeken in een vorm van een F. Dus zorg er altijd voor dat de belangrijkste informatie dus binnen deze F-vorm valt, iets minder relevante informatie kan hier dus beter buiten gepositioneerd worden. Wil je je winkel of web shop goed inrichten? Dan is het inzicht verkrijgen van het gedrag van de consument de basis, als je weet wat consumenten doen en hoe zij dit doen kun je hier ook een stuk eenvoudiger op in spelen.  

Bezoek de website als je meer wil weten