Web index
Image default
Zorg

Hoe blijft werken in de zorg leuk?

Ben je actief in de zorg, maar vind je de huidige functie niet meer zo aantrekkelijk? Dan kan het verstandig zijn om te solliciteren op een andere functie in de zorg. Gelukkig hebben we een krappe arbeidsmarkt en dat betekent dat er veel vraag is naar zorgmedewerkers. Je vindt daarom snel een baan.Werken in de zorg is over het algemeen zwaar, maar tegelijkertijd kan het ook leuk zijn. Dit heeft voor een groot deel met je mindset te maken. Maar hoe zorg je er dan voor dat werken in de zorg aantrekkelijk blijft?

Waar ligt je hart?

Je vindt in de zorg uiteraard verschillende soorten functies. Het is belangrijk om iets te doen waar je hart ligt. Ben je bijvoorbeeld een groot fan van bejaarden? Dan is het bijvoorbeeld leuk om als bejaardenverzorger aan de slag te gaan. Daar ga je dan ongetwijfeld bijzonder veel voldoening uit halen. Maar misschien vind je oude mensen helemaal niet leuk en zoek je meer spanning en uitdaging. Dan kun je bijvoorbeeld ook op de spoedeisende hulp gaan werken. Je kunt ook in de operatiekamer werken en daarvoor hoef je niet meteen een dokter te zijn .Je kunt ook een assistent zijn die bijvoorbeeld de operatietafels klaarzet. Het is al met al belangrijk om te kijken wat het beste bij jou past, want juist dan ga je voldoening uit het werk halen.

Zorg voor een goede band met collega’s

Bij sommige functies in de zorg heb je amper collega’s. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die hulp aan huis bieden. Er zijn echter ook bepaalde functies waarbij je wel met collega’s werkt. Denk bijvoorbeeld aan werken in het ziekenhuis. Het is dan van belang om een goede band met je collega’s te hebben. Tijdens je opleiding heb je misschien geleerd dat je een goede band met cliënten moet opbouwen, maar juist collega’s maken het werk plezierig en gezellig.  Soms kan werk in de zorg namelijk zwaar zijn en het is dan fijn dat je even bij een collega kan aankloppen. Kijk dus ook niet alleen naar de eigenlijke functie, maar ook naar de mensen die er werken.

Een positieve mentaliteit helpt je vooruit

Dit ligt misschien een beetje voor de hand, maar het is belangrijk om altijd positief in het leven te staan. Wanneer je positief bent, dan krijg je positiviteit terug. Dit is zeer relevant voor professionals die in de zorg werken, want dan werk je de hele dag met mensen.