Web index
Image default
Bedrijven

Wat is Search Engine Optimization?

Als je een website hebt, heb je term SEO vast wel eens gehoord. Maar wat is het nu precies en wat kan je ermee?

Dit is SEO

 

SEO staat voor search engine optimization, in het Nederlands zoekmachine-optimalisatie. Hiermee wordt alles bedoeld waarmee een website zo geoptimaliseerd wordt dat hij hoger getoond wordt in zoekmachines. Dit optimaliseren kan je doen door ervoor te zorgen dat de belangrijkste zoektermen waarop je gevonden wilt worden, verwerkt worden op je website. Dit kan je doen door het schrijven van relevante content. Verwerk de zoektermen in de relevante content op je website, en je zal al hoger eindigen in de zoekresultaten van dat zoekwoord. Zorg er wel voor dat de content écht relevant is, want als je bezoekers meteen weer wegklikken, houdt Google dit ook bij. Zo zal je website dus niet hoger komen te staan in zoekmachines. Daarnaast helpt het om overzichtelijke meta data toe te voegen, zoals paginatitels, beschrijvingen, url’s en interne links. Door dit te doen, kan Google jouw website beter begrijpen en zal hij deze dus eerder tonen dan websites die niet geoptimaliseerd zijn.

Dit heb je aan SEO

 

Bijna 95% van de mensen start zijn zoektocht naar producten online via een zoekmachine. Waar je vroeger nog reclame maakte op tv, in folders of met posters, speelt dit zich nu allemaal online af. Wanneer jouw website niet geoptimaliseerd is, is de kans erg klein dat ze op jouw website terecht zullen komen. En daarmee is de kans ook erg klein dat ze een product bij jou zullen kopen. Deze zullen ze namelijk aanschaffen bij je concurrent die wél goed vindbaar is via zoekmachines.

Zo kom je aan SEO

 

 

Als je er van overtuigd bent dat SEO Arnhem je kan helpen, is het verstandig om het over te laten aan een expert. Zij zijn op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen op het gebied van SEO Arnhem en kunnen er het maximale voor jou uithalen. Op die manier hoef je er zelf niet in te duiken, en dit scheelt een hoop tijd.

https://web-wings.nl/seo-arnhem/