Web index
Image default
Bedrijven

Online radio luisteren

Vandaag de dag wordt er nog steeds heel veel radio geluisterd. Denk hierbij aan alle auto’s die een ingebouwd radio systeem erin hebben zitten en die vervolgens een radio signaal ontvangen. Dit wordt nog steeds heel veel gedaan. Wat vandaag de dag ook heel veel gedaan wordt is het luisteren naar de radio via het internet. Langzaam maar zeker zal het internet ook beschikbaar worden in de auto en dat zal er waarschijnlijk voor zorgen dat de FM frequentie niet meer zal blijven bestaan.

De voordelen van het luisteren naar internet radio zijn heel groot. Via internet radio kun je namelijk heel gemakkelijk een groot aantal radio stations luisteren. Er zijn verschillende platforms waar je kunt kiezen per land of genre om op die manier een goed station uit te kiezen. Hierbij kun je denken aan de Nederlandse station zoals radio 538 live of mindere bekende Nederlandse stations zoals piraten hits. Via de FM frequentie kun je eigenlijk alleen nog maar luisteren naar de populaire stations die ook een FM frequentie hebben. Voor de kleinere stations zou het daarom ideaal zijn om gebruik te maken van de internet radio. Dit zorgt ervoor dat ze ook geluisterd kunnen worden als mensen buitenshuis zijn.

Op het kantoor zal er vaak gebruik gemaakt worden van internet radio, omdat je op het kantoor altijd wel internet hebt en het is makkelijk dan een digitale radio te kopen, want die zijn ontzettend duur. Het is eenvoudig om via internet een station te luisteren dat op genre gesorteerd kan worden. Dit is ideaal voor iemand die eens een ander station wil luisteren dan wanneer ze moeten luisteren naar een station dat altijd al op staat. Zo hebben ook de kleinere stations een kans om eens geluisterd te worden in plaats van dat de populaire station domineren.

Bezoek de website als je meer wil weten