Web index
Image default
Bedrijven

Telefoon ontgrendelen door middel van printer

Tegenwoordig hebben alle iPhones en Samsung telefoon een vingerafdrukscanner om hiermee de telefoon te ontgrendelen. Wanneer jij jouw vinger op de ontgredelknop houdt, ontgrendel jij automatisch je telefoon en kun je er gebruik van maken. Zo denk je dat niemand anders jouw telefoon kan bedienen doordat zij niet dezelfde vingerafdruk hebben. Echter heb je alleen een printer nodig om iemand zijn telefoon te ontgrendelen. Jaren geleden had je een erg dure printer en een hele dure scanner nodig gehad om een vingerprint te maken. Tegenwoordig kan dit gewoon met het gebruik van een inkjet-printer. Wel heb je hiervoor speciale inkt nodig die stroom kan geleiden en moet het op speciaal papier geprint worden, maar dit is in principe makkelijk verkrijgbaar. Normaal gesproken wordt deze inkt gebruikt om computeronderdelen mee af te drukken, maar tegenwoordig kan je er ook een vingerafdruk mee printen en zo je telefoon voor de gek te houden. De Samsung Galaxy S6 is hierop getest en zij hebben op deze manier geprobeerd de telefoon binnen te komen. Dit lukte, en zo lukte het ook bij de Huawei Honor 7. Bij de iPhone ging dit iets minder soepel.

Je hoeft je op dit moment niet heel erg zorgen te maken hierom, omdat de inkt en het speciale papier nog wel erg duur is. Zo is dit bij elkaar namelijk rond de 315 euro. Ook zou degene die jouw telefoon in bezit heeft, eerst een foto van je vinger in zeer hoge resolutie moeten maken voordat ze de telefoon kunnen ontgrendelen. Wanneer iemand je telefoon steelt, is dit natuurlijk onmogelijk. Desondanks laat het wel zien dat er steeds meer mogelijk is op technologisch gebied en dat het zich steeds meer ontwikkeld. Niet altijd is dit positief want nu blijkt namelijk dat er een manier is om je vingerafdruk te gebruiken.

Op het gebied van printers is er ook steeds meer innovatie. Zo heb je de kabel printer, waarmee je kan printen op een vaste plek, maar je hebt bijvoorbeeld ook een QR code printer, waarmee je barcodes kan printen.

Bezoek de website als je meer wil weten