Web index
Image default
Telefonie

Timemanagement voor ondernemers

Als ondernemer is het soms lastig om te alle tijden goed bereikbaar te zijn. Er moet namelijk ook gefocust worden op de werkzaamheden daarnaast moet er ook vergaderd worden. Hoe kun je als ondernemer nou zo effectief om gaan met je tijd. Vaak maken ondernemers belachelijk lange dagen en wordt er ook nog eens vaak in het weekend doorgewerkt. Maar hoe voorkom je dat je te veel hooi op je vork neemt en te lange werkdagen maakt. Een manier om dit te doen is door echt te focussen op de activiteiten die je op een dag gepland hebt staan. Dit klinkt makkelijker dan dat het daadwerkelijk is.

Vaak zijn ondernemers vaak bezig met vergaderen. Vergaderen kost veel energie. Daarnaast is het zo dat vergaderingen vaak uitlopen. Dit is niet nodig. Het is niet erg om tijdens een vergadering strikt te zijn en snel over te gaan naar een volgende vraag. Het daarom heel belangrijk om een duidelijke agenda te hebben en de agenda ook aan te houden en niet opeens last minute allemaal andere dingen erbij te gaan halen. Dit zorgt alleen voor een langdradige vergadering waarbij je al heel snel de aandacht van de deelnemers verliest. Hierbij komt voor een groot deel timemanagement bij kijken. Uit onderzoek is ook gebleken dat staand vergaderingen eigenlijk heel goed werkt. Dit zorgt ervoor dat er niet onnodig lang hoeft worden doorgegaan op een onderwerp en er snel knopen kunnen worden doorgehakt.

Zowel tijdens de vergadering en overige werkzaamheden kan de telefoon ervoor zorgen dat de tijd en aandacht om deze activiteiten te volbrengen verloren gaat. Een externe telefoonservice kan hierbij oplossing bieden. Bij een dergelijke externe antwoordservice wordt er een externe telefoniste ingeschakeld die de telefoon opneemt. Hierdoor hoef jij niet altijd beschikbaar te zijn voor je klanten en kun je je goed focussen op je werkzaamheden.

Bezoek de website als je meer wil weten

Gerelateerde artikelen

Uw bedrijfscommunicatie geregeld met NuCall

iPhone 6 hoesje

Klantenservicetelefoon wint aan populariteit