Web index
Image default
Aanbiedingen

Tips om te vissen die je nog niet kent

In dit blogartikel gaan we je een aantal handige tips meegeven die het makkelijker zullen maken om een goede vangst binnen te halen. Hierdoor haal je altijd meer dan genoeg voldoening uit je visstrip, waardoor je nooit met een ongelukkig gevoel naar huis zal gaan. Lees snel verder voor meer informatie.

 

Laat je aas de bodem raken

Als je lijn na het werpen slap wordt betekent dit dat je aas op de bodem ligt. Als je hem vervolgens langzaam weer binnenhaalt, schud je de hengel lichtjes met je andere hand. Het bootst een levende worm beter na, waardoor vissen hierop af komen.

 

Ga voorzichtig om met vissen

Probeer niet ruw met de vis om te gaan. Houd het aan de onderkant van de lip vast en verwijder het slijm niet. Vissen kunnen ziektes krijgen als ze geen slijm hebben, dat hen beschermt.

 

Weet wat het tij doet

Het getij is het belangrijkste bij het vissen op zout water. Het spoelt over de riffen en laat dat het aas bewegen, waardoor vissen eropaf komen om te eten. Kortom, op dagen dat je meerdere getijden hebt, wat betekent dat het water de hele dag beweegt, is het goed vissen.

 

Kijk naar de wind

Veel vissen zwemmen altijd met stroom zee. Let dus altijd goed op de windrichting, zodat je hier je uitworp op aan kunt passen. Wanneer je dit doet zal je merken dat je meer zal vangen.

 

Let op andere dieren.

Let op andere dieren. Indien je bijvoorbeeld ziet dat er reigers aanwezig zijn, weet je dat er vissen in de buurt moeten zijn.

 

Maak gebruik van goede apparatuur 

Transducers zijn enorm handig tijdens het vissen. Hierdoor ben je namelijk in staat om vis op een snelle en effectieve manier te lokaliseren. Wanneer er geen vis in de buurt aanwezig is weet je dan ook dat je direct naar een andere locatie kan vertrekken.