Web index
Image default
Bedrijven

Wat is mode

Mode, wat houdt dit woord eigenlijk in en wie bepaalt wat in de mode is en wanneer? Iedereen kent die woord en wil er stiekem eigenlijk zoveel mogelijk mee te maken hebben. Dragen we juist wat nu in de mode is of willen we dat juist niet? Iedereen kleed zich op een andere manier om te uiten wie we zijn. De een doet dat door een zwart spijkerjas te dragen terwijl iemand anders liever een knalrode broek aantrekt.

Boodschap

Kleding is niet alleen een manier om te uiten wie we zijn, maar ook een manier om een boodschap over te brengen. Denk maar aan een grote staking waarbij er mensen rondlopen met allerlei teksten op hun shirts.

Accessoire

Kleding kan dus een manier zijn om te laten zien we zijn. Daarnaast kunnen we ook accessoires gebruiken om een statement te maken. Denk maar aan campagnes waarbij een pet kopen de normaalste zaak van de wereld is. Een pet is een simpele maar effectieve manier om via een accessoire een boodschap over te brengen.

Soort pet, soort publiek

De soort pet kan daarnaast ook een verschil maken. Een hele andere soort pet kan namelijk een heel anders soort publiek aantrekken. Als ze gewone petjes gaan uitdelen komen hier vooral oudere mensen op af. Als ze echter een ander soort pet gaan uitdelen, denk aan een trucker pet, worden er meer jongen mensen aangetrokken.

Trends  

Trends komen en gaan, misschien zijn de rollen wel omgedraaid over 20 jaar. Het kan dan zijn dat jongeren juist een pet willen en de ouderen dan nog steeds een trucker pet dragen. Trends veranderen en veranderen ook mee met de mensen. Misschien als we over 100 jaar allemaal geen pet meer willen dragen, zijn ze ook niet meer te koop. Denk maar aan bont, vroeger was het heel normaal om te dragen terwijl er tegenwoordig op neergekeken wordt.

Bezoek de website als je meer wil weten