Web index
Image default
Bedrijven

Gevaren op vakantie

Wanneer je op vakantie gaat wil je natuurlijk de tijd van je leven beleven. Maar er zijn op iedere vakantie ook een aantal gevaren op de loer, en al helemaal in verre landen. Om je in te spelen op een aantal van deze gevaren zal ik je inlichten en voorbereiden.

 

Als je een vakantie naar Azië boekt zijn er enorm veel risico’s aan de reis verbonden. Het eerste gevaar van de reis zijn de insecten. Je zal van tevoren ingeënt worden tegen de ziektes die bepaalde beestjes meebrengen. Toch is het erg handig als je, bij het slapen, gebruikt maakt van een geimpregneerde klamboe. Dit is een soort laken wat over je bed heen hangt. Dit laken zorgt ervoor dat er geen insecten doorheen kunnen komen. Hierdoor ben je in je slaap dus beschermt van de ziekte dragende insecten.

 

Wanneer je naar een warm land gaat zijn er ook een aantal dingen die je moet overwegen. Veel mensen gaan in het zomerseizoen op vakantie. In het zomerseizoen zal het in veel van deze vakantielanden, dertig graden of hoger zijn. Deze hoge temperaturen zorgen ervoor dat je sneller uitgedroogd raakt. Drink daarom genoeg. Ook is het mogelijk dat je een zonnesteek krijgt wanneer je niet genoeg drinkt.

 

De hoge temperaturen zijn ook gevaarlijk voor mensen die last hebben van een hoge bloeddruk. Het is daarom ook erg handig om een bloeddruk meter mee te nemen. Een hoge bloeddruk plus hoge warmtes kan ervoor zorgen dat je flauwvalt etc.

 

Wees op je hoede voor zakkenrollers. Op toeristische plekken is altijd geld aanwezig, dit lokt natuurlijk ook criminelen uit. Zakkenrollers zijn erg actief op toeristische plaatsen. Let daarom erg op verdachte figuren of mensen die je aanraken, of die te dichtbij komen. Stop belangrijke spullen nooit in een losse zak. Deze zakkenrollers zijn goed getrained en weten wat ze doen. Waak ook voor oplichters, zorg dat wanneer je een situatie niet vertrouwt, je zo snel mogelijk weg bent.

 

Bezoek de website als je meer wil weten