Web index
Image default
Gezondheid

Last van je kaak?

Helaas kan een mens nou eenmaal niet in alles perfect zijn. Iedereen heeft over het algemeen wel iets aan zijn of haar lichaam wat diegene graag zou willen veranderen. Mensen hebben bijvoorbeeld wel eens een afwijkende kaakstand. Een afwijkende kaakstand is absoluut niet leuk om te hebben. Het wijkt namelijk af van de kaakstand die als normaal wordt geacht. Het hebben van een afwijkende kaakstand zal invloed hebben op het psychische en sociale aspect bij een persoon. Een afwijkende kaakstand kan daarnaast ook voor andere kwalen zorgen. Je kunt hierbij denken aan een aangetast kaakgewricht, kaakgewrichtsklachten met betrekking tot pijn, geen goede verhouding tussen de bovenkaak en de onderkaak, een vooruitstekende onderkaak, een terugliggende onderkaak, geen normale lipsluiting, een open beet, weinig of veel kin en een gummy smile. Het zijn stuk voor stuk klachten waar je geen last van wilt hebben.

Wanneer je deze klachten niet wilt krijgen is het van groot belang om er zo snel mogelijk voor te zorgen jouw kaak recht komt te staan om zo normaal te kunnen functioneren. Op het moment dat je nog een jonge leeftijd hebt kun je met orthodontische technieken de kaak weer recht krijgen. Bij jonge kinderen kan een kaak nog recht groeien, die kan bij ouderen niet meer omdat de kaak dan is volgroeid. Op latere leeftijd kun je enkel nog een chirurgische kaakcorrectie doen om de kaak weer zo recht mogelijk te krijgen.

Voor volwassenen die hun kaak recht willen laten zetten is het aan te raden om een kaakoperatie te ondergaan. Dit zal dan de enige manier zijn om de kaak weer recht te krijgen. Als je een kaak scheef laat heb je een vrij grote kans op andere bijkomende klachten. De behandeling duurt in totaal ongeveer anderhalf jaar. De voorbehandeling duurt ongeveer een jaar en dan de operatie ben je ook nog een half jaar bezig. Over het algemeen wordt er zo’n twee jaar voor uitgetrokken. Orfeo kan het echt in anderhalf jaar zonder dat het resultaat minder wordt.

 

Bezoek de website als je meer wil weten