Web index
Image default
Gezondheid

Wat kan u verwachten tijdens een bezoek aan de chiropractor in Bennekom?

U heeft een afspraak gemaakt bij de chiropractor in Bennekom. Tijdens de eerste afspraak bespreekt de chiropractor met u hoe uw gezondheid is en wat uw klachten zijn. Ook voert de chiropractor een lichamelijk onderzoek uit. Hierbij kijkt de chiropractor verder dan alleen uw klachten. Ook kijkt hij of deze klachten samenhangen met andere lichaamsdelen.

Het onderzoek concentreert zich vooral op uw spieren, gewrichten en zenuwen. Na dit onderzoek bespreekt u samen met de chiropractor zijn bevindingen en de mogelijke behandelopties. Als u beter naar een andere specialist kan met uw klachten zal hij dat ook bespreken. Soms is er nog aanvullend onderzoek nodig. Als het beeld compleet is, stelt de chiropractor een behandelplan op en kan de behandeling van start gaan. Vaak wordt de behandeling gecombineerd met adviezen over uw leefstijl of over voeding. Zo werkt u samen aan uw herstel.

 

Welke klachten behandelt de chiropractor in Bennekom?

Vaak komen mensen met rugklachten bij de chiropractie praktijk. De chiropractor behandelt ook klachten aan nek en schouders, sportblessures en gewrichtspijn. Bij spanningshoofdpijn of migraine kan een chiropractie behandeling ook uitkomst bieden. De chiropractor kijkt altijd naar uw gehele lichaam en pakt de oorzaak van uw klachten aan die zich soms op een hele andere plek in uw lichaam bevinden.

 

De behandeling

De behandeling bestaat in het algemeen uit het masseren van zachte weefsels en het manipuleren van uw gewrichten. Ook besteedt de chiropractor in Bennekom aandacht aan uw houding en uw bewegingspatroon.

De eerste fase van de behandeling is gericht op het verminderen van de pijn en het verbeteren van uw lichaamsfuncties. Na deze intensievere periode vindt een fase van stabilisatie plaats waarbij u uw gewone activiteiten steeds beter kan oppakken. Om te voorkomen dat u weer terugvalt en opnieuw klachten krijgt, wordt de behandeling afgesloten met aandacht voor preventie.