Web index
Image default
Aanbiedingen

Een groenere tuin aanleggen

Een groenere tuin is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jezelf. Een groene omgeving heeft namelijk een positief effect op ons welzijn en kan stress verminderen. Maar hoe maak je van jouw tuin een groene oase? In dit artikel geef ik je tips over hoe je jouw tuin kunt vergroenen.

Kies voor meer groen

De eerste en meest voor de hand liggende tip is om te kiezen voor meer groen in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan het aanplanten van bloemen, struiken en bomen. Kies hierbij voor planten die van nature in Nederland voorkomen en die aantrekkelijk zijn voor bijen, vlinders en andere insecten. Zo vergroot je de biodiversiteit in je tuin en draag je bij aan een gezonde leefomgeving voor deze dieren.

Maak een composthoop

Een composthoop is een geweldige manier om jouw groene afval te recyclen en om je tuin te voorzien van voedingsstoffen. Door organisch afval zoals tuinafval, groente- en fruitresten en bladeren te composteren, maak je zelf een natuurlijke meststof. Zo heb je altijd verse compost bij de hand om je planten te voeden en te laten groeien.

Gebruik geen chemische bestrijdingsmiddelen

Chemische bestrijdingsmiddelen zijn niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor jouw gezondheid. Kies daarom voor natuurlijke methoden om plagen en ziektes te bestrijden in je tuin. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen, het planten van insecten werende planten of het inzetten van natuurlijke vijanden van plagen.

Tegels eruit, groen erin

Veel mensen hebben een betegelde tuin, omdat dit gemakkelijk in onderhoud is. Maar een betegelde tuin draagt niet bij aan een groene leefomgeving. Door tegels te verwijderen en te vervangen door groen, vergroot je de biodiversiteit en draag je bij aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Huur hiervoor een afvalcontainer in Den Haag om de tegels af te voeren en maak ruimte voor meer groen.

Water besparen

In Nederland hebben we vaak te maken met droge periodes. Door slim om te gaan met water kun je zorgen dat je planten voldoende water krijgen zonder te verspillen. Plaats bijvoorbeeld een regenton om regenwater op te vangen en gebruik dit om je planten water te geven. Kies daarnaast voor planten die goed bestand zijn tegen droogte, zoals lavendel en sedum.

https://afvalcontainersdenhaag.nl/