Web index
Image default
Bedrijven

Je salarissen altijd op orde

De financiële administratie is een groot deel van je bedrijfsvoering, maar niet per se het leukste of het makkelijkste deel van je bedrijfsvoering. Het grootste deel van de financiële administratie is waarschijnlijk de salarisadministratie.

Binnen grote bedrijven is er vaak een aparte afdeling die zorg draagt voor de financiële administratie en alle loonzaken zoals salarisberekening of loonberekening. Echter, bij kleinere bedrijven is hier vaak geen aparte afdeling voor en wordt dit door de baas geregeld of los erbij door een andere werknemer. Vaak is hiervoor ook eigenlijk niet de juiste kennis in huis, buiten het feit dat het natuurlijk ook veel tijd kost om de salarisadministratie zelf te regelen.

Daarom is het voor die bedrijven vaak een beter idee om je salarisadministratie uit te besteden aan een loonbureau. Een loonbureau kan alle taken aangaande de salarisadministratie zonder moeite voor je overnemen. Op die manier heb jij er dus geen omkijken meer naar, maar kan je er wel zeker van zijn dat je salarisadministratie goed op orde is.

Loonbureaus maken gebruik van salarissoftware. Dit is handige software waarmee alle zaken uit de salarisadministratie eenvoudig digitaal kunnen worden verwerkt. Dat voorkomt natuurlijk ook een hoop handmatige fouten, maar zorgt er ook voor dat er direct een digitale database wordt aangelegd van jouw gehele salarisadministratie. Deze kun jij dan ook te allen tijde inzien en stukken uit downloaden. Ook je werknemers kunnen hun eigen stukje binnen de salarisadministratie zonder problemen en op welk tijdstip dan ook inzien. Met hun eigen persoonlijke inlog kunnen zij heel eenvoudig inloggen op de database en hierin stukken zoals de jaaropgave en de maandelijkse salarisstroken inzien en eventueel ook downloaden. Vaak kunnen zij zich ook abonneren op hun eigen documenten en op die manier altijd een melding ontvangen als er een nieuw document bijgekomen is in hun eigen stukje database.

Bezoek de website als je meer wil weten