Web index
Image default
Sport

Met deze tips richt je de ideale sportkamer in

Een sportkamer is een slaapkamer, zolder, garage of schuur die is ingericht om in te kunnen sporten. Zo een sportkamer wordt ook wel een homegym genoemd en zie je tegenwoordig steeds vaker. Steeds meer mensen kiezen ervoor om thuis aan krachttraining te doen. Sommigen doen dit als aanvulling op de sportschool en anderen als vervanging van de sportschool. Door de lockdowns tijdens de coronapandemie is het aantal homegyms alleen maar gestegen.

Het inrichten van een goede homegym kan voor sommigen een flinke puzzel zijn. Want hoe ga je nou om met een beperkt budget en een kleine ruimte? En hoe zorg je ervoor dat je toch gevarieerd en effectief kunt blijven trainen? In dit artikel geven we je tips over hoe jij de ideale sportkamer inricht.

Zet je sportieve doelen op een rij

De eerste tip die we je geven is dat je je sportieve doelen op een rij moet zetten. Kortom, wat wil jij eigenlijk bereiken? Wil je groot en sterk worden? Wil je afvallen of conditie opbouwen? Of wil je gewoon in beweging blijven? Elk sportief doel is anders en vraagt om een andere sportkamer en een andere aanpak.

Selecteer een ruimte en bepaal je budget

De tweede stap is het selecteren van een ruimte en het bepalen van je budget. Je kunt bijvoorbeeld een overtollige slaapkamer omtoveren tot sportkamer. Hetzelfde kun je natuurlijk doen met een garage, kelder, schuur of de zolder. De ruimte die je tot je beschikking hebt is belangrijk want deze bepaalt welke apparatuur je erin kwijt kunt.

Daarnaast is ook je budget een belangrijke factor. Je budget bepaalt namelijk welke apparatuur je kunt kopen en welke kwaliteit je kunt kopen. Hierin geven we je de tip om wel reëel te zijn tegenover jezelf. Het inrichten van een sportkamer lijkt op het eerste oog een flinke investering maar die kun je ook afschrijven over een langere periode. Fitness apparatuur gaat al snel 15 jaar mee. Een investering van 1500 euro kost je omgerekend dan nog maar 100 euro per jaar, oftewel 8 euro per maand. Kun je van 8 euro per maand ook naar de sportschool? Nee. Wees dus reëel qua investering en schrik niet te snel van het bedrag.

Wees creatief met het inrichten van je ruimte

Als je je budget en ruimte hebt bepaald kun je deze inrichten. Hierin adviseren we je om creatief te zijn. Zoek naar slimme combinaties van apparaten waarmee je veelzijdig kunt trainen. Combineer bijvoorbeeld een squatrek met een verstelbare trainingsbank. Of ga voor een multifunctioneel fitnessapparaat. Koop ook een aantal accessoires. Accessoires zijn klein, makkelijk op te bergen maar erg veelzijdig. Met dumbbells en weerstandsbanden kun je bijvoorbeeld al erg veelzijdig trainen.

Wil je meer advies voor het inrichten van een sportkamer? Kijk dan op fitnesstoestelkopen.nl.