Web index
Image default
Woningen

Voordelen van tiny houses

Minder rommel. Wanneer u een tiny house hebt, is het vullen van het vol met “spullen” geen optie, althans niet als je echt wilt ruimte om te bewegen in. Wanneer uw huis klein is, moet je een aantal moeilijke keuzes te maken over wat te houden, en wat weg te doen. Dit betekent dat je niet naar buiten kunt gaan en frivole spullen kopen wanneer je je verveelt of een blauwtje loopt.

Minder tijd kwijt aan schoonmaken. Het schoonmaken van twee of drie kleine kamers kost veel minder tijd dan het schoonmaken van zeven of acht grote kamers. Schoonmaken gaat ook sneller omdat je geen prullaria en rommel hebt om op te rapen of schoon te maken.

Meer besparingen. Wonen in een klein huis bespaart geld op veel verschillende manieren. Je hoeft niet uit te geven zo veel op verwarming, koeling, onroerend goed belasting, of thuis onderhoud. U bespaart geld op boodschappen (omdat je een kleinere pantry en koelkast), en je knipt leeg winkelen bijna volledig uit het beeld.

Hogere kwaliteit van leven. Veel tiny huiseigenaren zeggen dat hun kwaliteit van leven en algehele geluk verbeterd toen ze hun “spullen” af te werpen en begon te leven klein. Daar zijn veel redenen voor: Ze voelen zich niet bezwaard door alle frivole spullen die ze vroeger bezaten of een enorme hypotheek, en ze besteden minder tijd en geld aan het schoonmaken en onderhouden van hun huis, waardoor er meer tijd en geld is voor vrijetijdsactiviteiten.

Lagere ecologische voetafdruk. Tot slot zijn al deze voordelen samen goed voor het milieu. Tiny homes zijn groene huizen, omdat ze minder energie verbruiken, minder afval produceren en minder hulpbronnen verbruiken (in de vorm van producten die niet meer worden aangeschaft) dan grotere huizen.

Bekijk hier alle voordelen van een tiny house