Web index
Image default
Internet

Welk internet abonnement past bij jou?

We kunnen het ons niet meer voorstellen. Een huis zonder internet. We gebruiken het voor onze online aankopen, om thuis te werken en voor de smart apparaten die onze levens vergemakkelijken. Daarom is het belangrijk dat je internet thuis altijd en overal goed werkt. Afhankelijk van je woonplaats, kun je in veel gevallen kiezen voor internet via glasvezel. Wij leggen je uit wat het precies is en wat de voordelen zijn.

Internet en TV via glasvezel

De nieuwste methode om data (informatie) te verplaatsen is via glasvezel. Data en signalen worden door haarfijne vezels van glas geschoten. Deze vezels worden ook wel fiber genoemd. De data die door de glasvezels schiet, gaat zo snel als het licht. Doordat de signalen via de glasvezels aan de binnenkant tegen glas kaatsen, is er bijna geen sprake van kwaliteitsverlies. Deze nieuwe methode wordt steeds meer gebruikt om TV en internet in huis te krijgen. Naast glasvezel kun je ook een verbinding krijgen door ADSL of door de (televisie)kabel. Wanneer je voor een nieuw internet abonnement gaat, kun je deze verbindingen met glasvezel vergelijken om te kijken wat het beste bij jouw wensen past.

Wat zijn de voordelen van glasvezel

Ondanks het feit dat glasvezelaansluitingen soms iets duurder kunnen zijn dan de verbindingen via ADSL of de kabel, levert het je vooral veel voordelen op. Internet via glasvezel is stabiel en heeft een hoge snelheid. Eerder gaven we al aan dat er weinig tot geen kwaliteitsverlies is door de glasvezels. Met glasvezel behaal je in principe altijd de maximale verbindingssnelheid. Andere factoren, zoals het gebruik van de buren, andere apparaten of het weer, hebben hier geen invloed op. Daarnaast is glasvezel ook nog eens zuiniger in gebruik doordat de glasvezels laserlicht gebruiken in plaats van elektriciteit.

Een van de grootste voordelen van deze verbinding is dat de uploadsnelheid even groot is als de downloadsnelheid. Iets dat bij ADSL of de kabel niet het geval is. Daar is de uploadsnelheid altijd lager. Prettig dus, als je vaak grote bestanden wilt versturen.

Laat je adviseren door Breedbandwinkel.nl

Omdat het best lastig is om te bepalen wat de beste keuze voor jou is, kan de Breedbandwinkel jou helpen. Hier kun je glasvezel aanbieders met elkaar vergelijken en bepalen of je voor de snelste, de beste of de goedkoopste aansluiting wilt gaan. Wanneer je kiest voor een aansluiting via de Breedbandwinkel kun je rekenen op de laagste tarieven en een mooie cashback. Gegarandeerd.